r
Nosalty Logó

Ujjas perec

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hoprik ferencné
Ujjas perec
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1711 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 6841 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2180 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    1219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 1711 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158 g

Zsír

  • Összesen
    291.6 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8720.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    455 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    2181 mg
  • Nátrium
    4876 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    878.5 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    705.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    406 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    820 micro
  • Kolin:
    1143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1009 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1661 micro
Összesen 6841 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk.
  2. Egy mély keverő tálban a tojást, a tejfölt, a zsírt, a sót és a cukrot habosra keverjük.
  3. Adunk hozzá lisztet és a felfuttatott élesztőt. Puha tésztát gyúrunk.
  4. Lisztezett deszkán kb. 2 cm hosszú csíkokat vágunk, amit henger alakúra sodrunk, majd picit lelapítjuk.
  5. 1/2 cm darabokat vágunk belőle, a lisztezett ujjunk hegyére tekerjük, mint egy gyűrűt, és egyből a zsírozott, lisztezett tepsibe tesszü úgy, hogy majdnem összeérjenek.
  6. A tetejét vigyázzva megkenjük a felvert tojással.
  7. Előmelegített sütjük. A tepsiből rögtön kiszedjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13841
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ujjas perec
Hoprik ferencné 55 recept

Legalább két fő kell az elkészítéséhez, mert elég hosszadalmas, de megéri a fáradtságot, mert nagyon finom. Én a lányommal szoktam sütni, mire feldarabolok egy csíkot, ő már a tepsibe is rakja. Mi úgy szeretjük, ha puha, ezért teljesen össze szoktuk rakni a tepsibe, de ha hagyunk egy kis távolságot, akkor ropogósabb, és nem sül össze.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...