r
Nosalty Logó

Újhagymás uborkasaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Újhagymás uborkasaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 22 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1521.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    1368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    661 micro
Összesen 55 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6085.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    5473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    762.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    553 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    1585 micro
  • β-crypt
    153 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2646 micro
Összesen 218 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 22 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkát alaposan megmossuk, meghámozzuk, majd legyaluljuk.
  2. A hagymát apró karikára vágjuk a zöld részével együtt (ha zsenge), majd rátesszük az uborkára.
  3. A feldarabolt zöldségekre tesszük a sót, cukrot és ecetet, majd alaposan összeforgatjuk. Nem szükséges vízben elkészíteni az ecetes öntetet, hiszen az uborka elég lédús, hogy bőven legyen leve a salátának. Ha elkészültünk, betesszük a hűtőbe, és váruk legalább fél órát, hogy az ízek összeérjenek.
  4. Tálalás előtt megszórjuk egy kis borssal és őrölt paprikával, valamint ízlés szerint tejföllel, joghurttal vagy anélkül kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4812
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 02.

Receptkategóriák

Ez a saláta tökéletes bármilyen ételhez köretnek, vagy nyári napokon behűtve magában is könnyű finomságként lehet fogyasztani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...