Újhagymás uborkasaláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
55
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
218
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1521.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 1368 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 190.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 138 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 396 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 661 micro
Összesen
55
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6085.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 5473 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 762.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 553 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 65 micro
-
β-karotin 1585 micro
-
β-crypt 153 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2646 micro
Összesen
218
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 607.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 547 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 264 micro
Összesen
22
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az uborkát alaposan megmossuk, meghámozzuk, majd legyaluljuk.
- A hagymát apró karikára vágjuk a zöld részével együtt (ha zsenge), majd rátesszük az uborkára.
- A feldarabolt zöldségekre tesszük a sót, cukrot és ecetet, majd alaposan összeforgatjuk. Nem szükséges vízben elkészíteni az ecetes öntetet, hiszen az uborka elég lédús, hogy bőven legyen leve a salátának. Ha elkészültünk, betesszük a hűtőbe, és váruk legalább fél órát, hogy az ízek összeérjenek.
- Tálalás előtt megszórjuk egy kis borssal és őrölt paprikával, valamint ízlés szerint tejföllel, joghurttal vagy anélkül kínáljuk.
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4824
- Feltöltés dátuma: 2013. július 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a saláta tökéletes bármilyen ételhez köretnek, vagy nyári napokon behűtve magában is könnyű finomságként lehet fogyasztani.