Újhagymás palacsinta rizslisztből
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
24.1g rizsliszt88 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
8.8g tojás11 kcal
-
28.1g tej16 kcal
-
12.1g ásványvíz0 kcal
-
16.1g póréhagyma4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9.6g sajt34 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1695.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 443 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 316 mg
-
Nátrium 841 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 129 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 177 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 720 micro
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 70.4 g
Zsír
-
Összesen 62.6 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 508 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5085.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 1328 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 948 mg
-
Nátrium 2523 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 270.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 387 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 606 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 329 mg
-
Retinol - A vitamin: 530 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 915 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2159 micro
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 408.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A palacsintatészta hozzávalóit (liszt, cukor, só, tojás, folyadék) egy tálba mérjük, és csomómentesre keverjük.
- Pihentetjük, amíg a hagymát felszeljük és a sajtot lereszeljük.
- A vékony karikára vágott hagymát a palacsintatésztába keverjük.
- Serpenyőben némi olajat hevítünk, és vastag palacsintát sütünk: közepes lángon vagy 4-5-ös fokozaton átsütjük az egyik oldalát, majd óvatosan átfordítjuk, és pirosra sütjük a másik oldalt is. Minden palacsinta sütése előtt érdemes pár csepp olajat tenni a palacsintasütőbe.
- Ha rizslisztből készítjük, óvatosan bánjunk a tésztával, mert könnyen törik! Minden merítés előtt keverjük fel a palacsintatésztát, mert a rizsliszt leül a folyadék aljára!
- A megsült palacsintákat szórjuk meg sajttal, majd melegen tekerjük fel.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1440
- Feltöltés dátuma: 2013. július 08.
Ajánló
A friss zöldsaláta remek kiegészítője! Ebből az adagból 5 db vastag palacsinta lesz. Nagyon laktató: 2 felnőtt, éhes ember 2,5 evett meg, utána mozdulni se bírt :) Tálalhatjuk tükörtojással, zöldsalátával vagy sajttal-tejföllel, mint a lángost. Az eredeti recept szerint a sajtból megy a tetejére is, amit sütőben rápiríthatunk, de ebben a melegben én nem kapcsoltam be a sütőmet :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nagy-Kálozy Eszter receptje, amit tizenévvel évekkel ezelőtt osztott meg egy konyhás magazinban. Most akadt meg rajta a szemem :) A réteslisztet rizslisztre cseréltem, illetve az eredeti recept 5 dl tejjel él, amin picit könnyítettem a szénsavas ásványvízzel. A könnyű, friss hagyma nagyon különlegessé teszi. Finom, nagyon laktató, és jól variálható ebéd/vacsora étel.