r
Nosalty Logó

Újhagymás palacsinta rizslisztből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Újhagymás palacsinta rizslisztből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1989 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1695.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    841 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    129 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 663 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5085.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1328 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    2523 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    387 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2159 micro
Összesen 1989 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A palacsintatészta hozzávalóit (liszt, cukor, só, tojás, folyadék) egy tálba mérjük, és csomómentesre keverjük.
  2. Pihentetjük, amíg a hagymát felszeljük és a sajtot lereszeljük.
  3. A vékony karikára vágott hagymát a palacsintatésztába keverjük.
  4. Serpenyőben némi olajat hevítünk, és vastag palacsintát sütünk: közepes lángon vagy 4-5-ös fokozaton átsütjük az egyik oldalát, majd óvatosan átfordítjuk, és pirosra sütjük a másik oldalt is. Minden palacsinta sütése előtt érdemes pár csepp olajat tenni a palacsintasütőbe.
  5. Ha rizslisztből készítjük, óvatosan bánjunk a tésztával, mert könnyen törik! Minden merítés előtt keverjük fel a palacsintatésztát, mert a rizsliszt leül a folyadék aljára!
  6. A megsült palacsintákat szórjuk meg sajttal, majd melegen tekerjük fel.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1440
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 08.

Ajánló

A friss zöldsaláta remek kiegészítője! Ebből az adagból 5 db vastag palacsinta lesz. Nagyon laktató: 2 felnőtt, éhes ember 2,5 evett meg, utána mozdulni se bírt :) Tálalhatjuk tükörtojással, zöldsalátával vagy sajttal-tejföllel, mint a lángost. Az eredeti recept szerint a sajtból megy a tetejére is, amit sütőben rápiríthatunk, de ebben a melegben én nem kapcsoltam be a sütőmet :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy-Kálozy Eszter receptje, amit tizenévvel évekkel ezelőtt osztott meg egy konyhás magazinban. Most akadt meg rajta a szemem :) A réteslisztet rizslisztre cseréltem, illetve az eredeti recept 5 dl tejjel él, amin picit könnyítettem a szénsavas ásványvízzel. A könnyű, friss hagyma nagyon különlegessé teszi. Finom, nagyon laktató, és jól variálható ebéd/vacsora étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...