r
Nosalty Logó

Új-Zélandi tejcsokis brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mayura
Új-Zélandi tejcsokis brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 837 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3344 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 837 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    204 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3014.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1276 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.1 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    148 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1031 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1016 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 3344 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 428 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat és a csokoládét egy dupla falú edényben felolvasztjuk, esetleg gőz fölött.
  2. A tojást, a vaníliát és a cukrot habverővel habosra keverjük.
  3. Hozzátesszük az olvasztott vajas csokoládét, és habverővel ezt is alaposan 1 percig keverjük.
  4. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, a kakaóporral és hozzátesszük a mandula, vagy macadamiadió forgácsokat, és végül az egy csipet sót.
  5. A lisztes keveréket óvatosan beleforgatjuk a csokoládés masszába, és egy kis méretű tepsibe helyezzük, melyet úgy bélelünk ki sütőpapírral, hogy kilógjon a tepsiből.
  6. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, így sütjük 5 percig a tésztát, további 15 percig 180 fokon sütjük. Összesen 20 percig. Akkor jó, ha a belseje lágy és krémes, nem kell kiszárítani. A tészta kicsit megnő, és a sütés vége felé pilleszerű kérge lesz. Miután kivettük a papírral kiemeljük, és tálon hagyjuk hűlni kb 3 percig. Melegen kockára vágjuk.
  7. Vaníliás, porcukros tejföllel tálaljuk. Így jönnek csak ki az ízek igazán...
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 19263
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 08.

Ajánló

Csokikedvelőknek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy Új-Zélandon vásárolt női magazinban találtam, amint hazaértem azonnal megsütöttem, akkor macadamia dióval, azóta kipróbáltam mandulával is. Az elgondolástól, hogy enni kéne valami édeset a végkifejletig kb. 27 perc, és tejföllel az igazi. Nőknek a nehéz napokon igazi vasbomba. Hajrá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...