Uborkasaláta, ahogy én készítem -Uborkasaláta 5.
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Edit
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
2g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
Összesen
36
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
7g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
Összesen
144
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
91.1g kígyóuborka13 kcal
-
1.6g só0 kcal
-
4.6g cukor18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g ecet0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
1.4g fokhagyma2 kcal
Összesen
33
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 739.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 681 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 94.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
36
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2957.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 2723 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 378.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 225 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
144
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 673.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 620 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 86.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
33
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db kígyóuborka
-
1 tk só
-
2 ek cukor
-
bors ízlés szerint
-
1 ek ecet
-
1 tk petrezselyem
-
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- Az uborkát jól megmossuk, a végeit levágjuk, és legyaluljuk.
- Ráteszünk ízlés szerint sót, cukrot, ecetet, borsot, aprított petrezselyemzöldet és zúzott vagy reszelt fokhagymát.
- Jól összekeverjük és kész is.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 360
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 169046
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 03.
Ajánló
Megjegyzés. Néha keverjük át a tálalásig. A fűszereket ízlés szerint lehet adagolni. Én csak az alap mennyiséget adtam meg. Aki édesebben szereti vagy ecetesebben, az még tehet hozzá vagy kevesebbet rakhat bele. Jó étvágyat hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Edit
153 recept
Az uborkasalátát sokan úgy készítik, hogy lesózzák, majd kinyomkodják, és ecetes, sós, cukros vízbe teszik. Én nem így készítem, mert akkor az összes vitamint kiöntöm a sós lével. Ráadásul a héját sem vágom le, mert abban van a legtöbb vitamin. Mindig az uborkasalátát készítem el először a menüsorból, és mire a tálalásra kerül a sor, az uborkánknak majdnem annyi leve lesz, mintha sós, ecetes vízben készítettük volna.