r
Nosalty Logó

Uborkasaláta, ahogy én készítem -Uborkasaláta 5.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
Uborkasaláta, ahogy én készítem  -Uborkasaláta 5.
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 36 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 36 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2957.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    2723 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 144 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkát jól megmossuk, a végeit levágjuk, és legyaluljuk.
  2. Ráteszünk ízlés szerint sót, cukrot, ecetet, borsot, aprított petrezselyemzöldet és zúzott vagy reszelt fokhagymát.
  3. Jól összekeverjük és kész is.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 360
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 169046
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 03.

Ajánló

Megjegyzés. Néha keverjük át a tálalásig. A fűszereket ízlés szerint lehet adagolni. Én csak az alap mennyiséget adtam meg. Aki édesebben szereti vagy ecetesebben, az még tehet  hozzá vagy kevesebbet rakhat bele. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az uborkasalátát sokan úgy készítik, hogy lesózzák, majd kinyomkodják, és ecetes, sós, cukros vízbe teszik. Én nem így készítem, mert akkor az összes vitamint kiöntöm a sós lével. Ráadásul a héját sem vágom le, mert abban van a legtöbb vitamin. Mindig az uborkasalátát készítem el először a menüsorból, és mire a tálalásra kerül a sor, az uborkánknak majdnem annyi leve lesz, mintha sós, ecetes vízben készítettük volna.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...