Uborkasaláta 4.
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
34
Kalória
1g
Fehérje
8.3g
Szénhidrátok
0.2g
Zsír
241.9g
Víz
-
Koleszterin
763.4mg
Rost
5g
Cukor
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
34
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
136
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 95.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 241.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
34
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 383.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 967.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 65 micro
-
β-karotin 265 micro
-
β-crypt 153 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
136
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 37.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 94.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
14
kcal
Elkészítés
- Az uborkát ha ilyen kicsik, vékonyan egy tálba belekarikázzuk (nem pucoljuk meg, héját rajta hagyjuk) sózzuk, zúzunk rá 2 gerezd fokhagymát, elkeverjük, hagyjuk állni.
- Kis tálba öntjük a vizet, a cukrot és az ecetet, addig tesszük, amíg fincsi lesz (ahogy a filmben is van, ebből is egy kicsit, meg abból is egy kicsit), egyformán legyen édes, de ugyanakkor savanyú is.
- Kicsavarjuk az uborkát, beletesszük a cukros-ecetes vízbe, elkeverjük, és megszórjuk a pirospaprikával és az őrölt borssal.
- Lefedve a hűtőben hagyjuk állni kb. 10-15 percet tálalás előtt.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés módja: hidegkonyha
Nagymamámtól tanultam, aki nem rajongott a tejfeles változatért, viszont szeretett volna enni uborkasalátát. A fejes salátát is teljesen másként csinálta, mint anyum, és ahogy az általában megszokott. Azóta két variációra megy az uborkasaláta nálunk.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!