r
Nosalty Logó

Uborka erdei gombával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
tenger
Uborka erdei gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 756 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 189 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2465.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1182.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    191 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 756 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkát meghámozzuk, hosszában felezzük, majd vastagra karikázzuk.
  2. A gombát megtisztítjuk. Ha konzerv, jól lecsöpögtetjük.
  3. A bacont felaprítva serpenyőben, a vajon világosra sütjük.
  4. Hozzáadjuk az uborkát, a gombát, rövid ideig pároljuk.
  5. Felöntjük a levessel és a tejszínnel.
  6. Sóval, kevés cukorral, a felaprított kapor felével megszórjuk.
  7. 10 percig fedő alatt, 5 percig fedő nélkül pároljuk.
  8. Tálaláskor a maradék kaporral megszórjuk.
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3207
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 20.

Ajánló

Héjában főtt burgonya, vagy mint a képen ma itthon csupán néhány pirított kiflikarika. Száraz, zamatos fehérbor illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradt hétvégéről friss kapor a konyhában. Így hát a gombhoz már csak a kabát kellett. (Csak nem megint egy német recept? :-) )

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...