Tzatziki Glaser konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
75g görög joghurt77 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
113
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
300g görög joghurt309 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
450
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
41.8g görög joghurt43 kcal
-
55.8g kígyóuborka8 kcal
-
1.3g fokhagyma2 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
63
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 62.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 93.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
113
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 374.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 175 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
450
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 34.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 52.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
-
300 g görög joghurt
-
1 db kígyóuborka
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A joghurtot egy tiszta konyharuhával bélelt szitába tesszük, és hagyjuk kb. 2 órát szűrődni.
- Az uborkát meghámozzuk, kettévágjuk, a magokat egy kanál segítségével eltávolítjuk.
- Az uborkát lereszeljük, megszórjuk kevés sóval, és hagyjuk kb. 30 percet állni, majd jól kinyomkodjuk.
- A joghurtot elkeverjük az áttört fokhagymával és az olívaolajjal, hozzákeverjük az uborkát.
- Sóval és citromlével ízesítjük.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8420
- Feltöltés dátuma: 2013. július 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A kész tzatzikit ízesíthetjük apróra vágott friss mentával vagy kaporral is.