Tyúkhúsleves Miss Sweetly konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Miss Sweetly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g tyúk591 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
60g karalábé12 kcal
-
33g zeller12 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
625g víz0 kcal
Összesen
691
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
2000g tyúk2365 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
130g zeller47 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
2500g víz0 kcal
Összesen
2760
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
35.5g tyúk42 kcal
-
5.7g sárgarépa2 kcal
-
3.2g fehérrépa2 kcal
-
4.3g karalábé1 kcal
-
2.3g zeller1 kcal
-
0.9g vöröshagyma0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.8g paradicsom0 kcal
-
1.8g zöldpaprika0 kcal
-
44.4g víz0 kcal
Összesen
48
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 54.1 g
Zsír
-
Összesen 41.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1109.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 526 mg
-
Nátrium 310 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1018.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 722 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 2505 micro
-
β-karotin 6064 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 644 micro
-
Lut-zea 284 micro
Összesen
691
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 216.6 g
Zsír
-
Összesen 167.8 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 825 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4436.3 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 484 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 406 mg
-
Foszfor 2106 mg
-
Nátrium 1240 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.6 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 4074.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2889 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 266 mg
-
D vitamin: 110 micro
-
K vitamin: 149 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 81 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 292 micro
-
Kolin: 730 mg
-
Retinol - A vitamin: 451 micro
-
α-karotin 10021 micro
-
β-karotin 24255 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2576 micro
-
Lut-zea 1136 micro
Összesen
2760
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 78.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 72.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 178 micro
-
β-karotin 431 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 46 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
48
kcal
Hozzávalók
-
4 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
1 db karalábé
-
0.5 db zeller
-
1 kis fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
1 db paradicsom
-
1 db zöldpaprika
-
2.5 l víz
Elkészítés
- A tyúkot megtisztítjuk, megmossuk, egészben hagyva csak a fejét, nyakát és lábait vágjuk le, és egy nagyobb lábasban bő vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, a habját leszedjük.
- Hozzáadjuk a tisztított vöröshagymát egészben, a tisztított fokhagymát, amit kés lapjával kissé megtörünk, borsot, sót, és félig megfőzzük.
- Ha a tyúk félig megpuhult, hozzátesszük a megtisztított, darabokra vágott zöldségeket, a paradicsomot, paprikát, és gyenge lángon lassú forralással készre főzzük.
- Amikor a leves elkészült, a húst és a zöldségeket óvatosan kiszedjük. (A nyakat bent hagytam a levesbe, mert ezt a későbbiekben nem sütöttem meg.) Külön tálalhatjuk a zöldséget a leves mellé, így mindenki tetszőlegesen vehet belőle a tányérjába.
- A húslevesből kimerünk fél liternyit, ebben főzzük ki a házi tésztát, vagy apróra szaggatott daragaluskát, ezután a többi leveshez öntjük. A leves tálalható.
- A sült készítése, ami a levesből kiszedett húsból készül, a Tyúksült krumplipürével receptemnél található.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9717
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 06.
Ajánló
Egy hétvégi ebédnek kiváló, megvan belőle a levesünk és a főételünk is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Miss Sweetly
97 recept
Ez a recept az Ünnepi ételek című könyvemből származik, szintén olvasói recept. A családunkban tartanak háztáji állatokat, és tőlük kaptunk egy házi tyúkot. Egyszer már készítettem tyúkot, azt boltban vásároltam, nem jól sikerült. Gondoltam megpróbálom most újra, ugyanazt a receptet a házival, és bevállt. Most kuktában készítettem, nem akartam órákon át főzni és végül csalódni, mint ezelőtt. Így a kuktában mindössze 4 óra alatt elkészült, a hozzá tartozó főétellel együtt. Ha nem kuktában készül, akkor sokkal több idő, attól függ, milyen öreg a tyúk. A leveshúsból készült sült leírása a Tyúksült krumplipürével receptemnél megtalálható.