r
Nosalty Logó

Tyúkhúsleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Tyúkhúsleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

321
Kalória
23.2g
Fehérje
19.3g
Szénhidrátok
17g
Zsír
885.9g
Víz
82.5g
Koleszterin
5g
Rost
5.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1925 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 30 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    885.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1754 micro
  • β-karotin
    4565 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 321 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    139.3 g

Zsír

  • Összesen
    102.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3955.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    1646 mg
  • Nátrium
    1134 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    5315.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2990 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    912 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    27387 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3291 micro
Összesen 1925 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 30 kcal

Elkészítés

  1. A tyúkot felvágjuk, átmossuk, a szívet, májat, tojást, zúzát kivesszük.
  2. Egy nagy fazékba öntünk 4 liter hideg vizet, beletesszük a húsokat, és közepes, nagy lángon felforraljuk. Ha felforrt, kis lángra vesszük, szűrővel lehabozzuk, hozzáadjuk a két végétől megszabadított, megmosott vöröshagymát és a fokhagymát, sózzuk, hozzáadjuk a borsot, és kis lángon, gyöngyöztetve főzzük másfél órát.
  3. Ha letelt a másfél óra, és a leves finoman gyöngyözik, hozzáadjuk a megpucolt zellert és a karalábét.
  4. Újabb 1,5 órát főzzük. Ha az idő letelt, megnézzük, hogy áll a hús - ha láthatóan puhul, hozzáadjuk a megpucolt, hasábra vágott répákat, és még egy órát gyöngyöztetjük. Ha szeretjük a zúzát és a szívet a levesben, azt is ilyenkor tesszük bele.
  5. Ha letelt az egy óra, megpuhultak a húsok és a zöldségek is, hozzáadjuk a csokor petrezselymet, a májat, és ha szeretjük, a tojásokat. Még tíz percig főzzük, majd elzárjuk alatta a lángot.
  6. A zöldségeket és a húsokat kivesszük, és külön tálba tesszük. A levest leszűrjük, és főtt csigatésztával, a hússal és a zöldségekkel kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 240 perc

A legklasszikusabb vasárnapi ebéd...pofonegyszerű, csak türelem kell hozzá, meg egy kis gyakorlat. Minden háznál máshogy készítik, a mienk nem szentírás, de szerintünk így a legfinomabb!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!