r
Nosalty Logó

Tyrell rózsás kosár

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Tyrell rózsás kosár
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tészta

A krém

Összesen 896 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tészta

A krém

Összesen 5374 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tészta

A krém

Összesen 333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    104 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 896 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    314.4 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2750.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1281 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    559.8 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    623.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2888 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    892 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2840 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1274 micro
Összesen 5374 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

A tészta

A krém

Elkészítés

A tészta

  1. A lisztet és a cukrot összevegyítjük. Egy pohárba tesszük a forró vizet és a sáfrányt. Állni hagyjuk, hogy a sáfrány szép sárgára színezze a vizet.
  2. A hideg vajat kis kockákra vágjuk, és a lisztes keverékkel elmorzsoljuk. Hozzádolgozzuk az egy tojássárgáját, majd kis adagokban a sáfrányos vizet is.
  3. A deszkát meghintjük liszttel, és azon dolgozzuk ki szép simára a tésztát. A nyújtófa segítségével vékonyra nyújtjuk a tésztát, és kb. 6 cm-es köröket szaggatunk belőle.
  4. A kosárka formákat kikenjük egy kis olvasztott vajjal, majd belenyomkodjuk a tésztakorongokat.
  5. A sütőt 180 fokra melegítjük elő, és kb. 5-10 perc alatt készre sütjük a kosárkákat. A tésztát hagyjuk kicsit hűlni, majd kiütjük őket a formából. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek.

A krém

  1. Egy tojást felverünk, majd hozzáöntjük a tejszínt. Rendszeres keverés mellett elkezdjük melegíteni. A maradék 3 tojást felverjük egy másik edényben. Amikor a tejszín elkezd forrni, merünk ki belőle, és a 3 felvert tojáshoz lassanként hozzákeverjük. Amikor elvegyítettük, a tűzön lévő tejszínnel - folyamatos keverés mellett - összeöntjük.
  2. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a felkockázott vajat, kardamomot, fahéjat és a rózsavizet. A legvégén adjuk csak hozzá a pár csepp piros ételfestéket. Amikor már jól besűrűsödött levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  3. A krémet habzsákba töltjük, és mindegyik kosárkát megtöltjük vele. A krém tetejét eperrel és mentalevéllel díszítjük.
  4. Ebből a mennyiségből kb. 42 darab kosárka lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 908
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Ismételten egy a Trónok harca ihlette finomság. A Tyrell ház címere fűzöld mezőben arany rózsa. Ezért bolondítottam meg a krémet egy kis rózsavízzel is, amit már csak az illata miatt is megéri használni. Úgy gondolom, hogy ez a könnyed nyári finomság teljes mértékben megállná a helyét Égikertben is. :)

Hozzávalók

A tészta

A krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...