r
Nosalty Logó

Tűzdelt marhasült cicás rizskörettel

4,0

1 ÉRTÉKELÉS18 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Tűzdelt marhasült cicás rizskörettel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A marhasülthöz

A rizskörethez

A díszítéshez

1270
Kalória
62.5g
Fehérje
79g
Szénhidrátok
76.9g
Zsír
343.9g
Víz
182.4g
Koleszterin
6g
Rost
5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A marhasülthöz

A rizskörethez

A díszítéshez

Összesen 1270 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A marhasülthöz

A rizskörethez

A díszítéshez

Összesen 6351 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A marhasülthöz

A rizskörethez

A díszítéshez

Összesen 213 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    343.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1257 micro
  • β-karotin
    3650 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    412 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 1270 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    312.5 g

Zsír

  • Összesen
    384.6 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    912 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6156.6 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    462 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    516 mg
  • Foszfor
    3442 mg
  • Nátrium
    1185 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1719.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1788 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    54 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    838 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1252 micro
  • Kolin:
    1107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    6287 micro
  • β-karotin
    18252 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2060 micro
  • Lut-zea
    3781 micro
Összesen 6351 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    69 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

A marhasülthöz

  1. A fokhagyma egy részéből és a szalonnából háromszög alakú kis ékeket vágunk. A marhahúst ezekkel a kis ékekkel jó sűrűn megtűzdeljük. Ízlés szerint jól befűszerezzük (eddig készítsük elő előző nap).
  2. Másnap lábasba öntjük az olajat, beledobáljuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott zöldségeket, a maradék szalonnaékeket és a fokhagyma többi részét. A húst is beletesszük, és minden oldalát lepirítjuk. Felöntjük vízzel a hús 3/4 részéig, sózzuk, majd hozzáadjuk az egész borsot, és fedő alatt párszor megfordítva puhára pároljuk (én kuktában pároltam).
  3. Ha megpuhult tepsibe tesszük, körberakjuk a zöldségekkel, a párolóléből öntünk alá, és sütőben mindkét oldalát megpirítjuk.
  4. A körethez a rizst kifőzzük, kevés olajon megfuttatjuk a friss petrezselyemzöldet, a rizsre öntjük, sózzuk.
  5. A cica farka, mancsai, fülei jégcsapretekből, a szemöldöke, a bajusza, a tarka foltjai a feketeretek héjából, a nyakörve, szemei sárgarépából, a tappancskái, a fülei belső részei parizerből vannak.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 150 perc
  • Főzés módja: kukta
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ilyenkor télen több szabadidőm van, amit a lakásban töltök, így ráérek az asztalra kerülő ételeket egy kicsit jobban megdíszíteni. Hétvégén általában a gyermekeinkkel ebédelünk, és egy fárasztó hét után jólesik nekik is egy kis hétvégi móka. Ha ezt egy vicces tálalás formájában éljük meg, akkor rajtam nem fog múlni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!