Túróval rakott gerslis karfiol
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
469
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
938
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
44.7g karfiol4 kcal
-
22.4g sovány túró21 kcal
-
13.4g joghurt8 kcal
-
9.8g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.9g gersli31 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
Összesen
82
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.8 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 725 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 199.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 324 micro
Összesen
469
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.6 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 380 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1450 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 643 mg
-
Nátrium 275 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 399.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 434 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 649 micro
Összesen
938
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A gerslit beáztatjuk egy órára 3 dl vízbe. Ebben a vízben kevés sóval puhára főzzük.
- A karfiolt kicsi rózsákra szedjük, és sós vízben szintén puhára főzzük.
- A túrót elkeverjük a joghurttal, a tojásokkal, sóval, és fűszerezzük.
- Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, de ez el is maradhat.
- Elterítjük benne a leszűrt karfiolt, villával kicsit megnyomkodjuk, összetörjük.
- A karfiolra egyenletesen szétterítjük a gerslit, erre pedig a túrós masszát.
- Megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4199
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Piacon jártam, kaptam igazi házi túrót és csodaszép karfiolt. Mindenképp laktató, de húsmentes ételt szerettem volna kihozni belőle. Ez a mennyiség biztonsággal két főre elegendő, de kisebb étkűeknek akár három adagra is elég.