r
Nosalty Logó

Túrótorta sütés nélkül 3. - édesítővel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrótorta sütés nélkül 3. - édesítővel
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A krémhez

A tetejére

Összesen 369 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A krémhez

A tetejére

Összesen 1469 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A krémhez

A tetejére

Összesen 97 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1368.5 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 369 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5473.9 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    859 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    1492 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    890 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    168 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1402 micro
Összesen 1469 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.1 g
  • Cink
    85 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A krémhez

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgájához hozzáadjuk az édesítőt. (Én 200 g cukornak megfelelő mennyiséget használok, ami pl. bogyósból 40 db-ot jelent. ) Ezt egy kanál meleg vízben feloldjuk, és így tesszük a tojássárgájához. Ezután habosra keverjük ezt a két összetevőt robotgéppel.
  2. Hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot, a citrom héját és a citrom levét is. Összedolgozzuk, hogy a túródarabok szétessenek, és finom krémet kapjunk. Kóstoljuk meg, hogy elég édes-e, és hogy elég citromos-e, nem mindenkinek ugyanolyan az ízlése.
  3. Elkészítjük a zselatint. A port elkeverjük a vízzel. Nem baj, ha nem csomómentes, mert szét fog olvadni. Majd hozzáadjuk a tejet, és felforraljuk. Ha ez megvan, akkor picit hagyjuk hűlni, és utána hozzáöntjük a túróhoz (én van, hogy nem várok, rögtön hozzáöntöm, semmi baja nem lesz).
  4. Kétféle formát választhatunk a dermedéshez - vagy kifordítósat, vagy olyan formát, aminek lecsatolható az oldala.
  5. Kifordítós forma esetén: Ha valaki olyan tortát szeretne, aminek mondjuk gyümölcs van a tetején, akkor a szezonális gyümölcsöt tegye a tepsi (vagy forma) aljára, és öntse le gyümölcskocsonyával, hagyja megdermedni teljesen, majd ezután kövesse a további lépéseket. Ha gyümölcskocsonya nélkül szeretné, akkor a gyümölcs eloszlatása után jöhet a túrókrém, mivel a gyümölcs (így a mazsola is) a súlya miatt úgyis az alján fog maradni, így ha kifordítjuk, ott virít majd a tetején.
  6. Lecsatolhatós formaesetén: először a túrót dermesztjük meg, és ha az kész, a tetejét díszítjük gyümölccsel, és leöntjük tortazselével.
  7. A folyékony állagú tortánkat öntsük a kívánt formába, amit előzőleg kicsit kiöblítettünk vízzel. (Én szinte minden alkalommal más formát választok, az alkalomhoz megfelelően. Legutóbb kismackó formába öntöttem a kisfiam farsangjára. Imádták.)
  8. Ügyeljünk arra, hogy a forma lehetőleg tele legyen, mert ez megkönnyíti majd a dermedés után a kifordítást, hiszen nem fog zuhanni a torta, ha megfordítjuk. Tapasztalatom szerint hideg helyen pár óra alatt megköt. Ha lapzselatinból csináljuk, akkor talán hamarabb, mert azt nem kell felforralni, így nem is kell annyit hűlnie.
  9. A tojásfehérjéket fagyasszuk le, és készítsünk belőle francia krémest a későbbiekben (felrakom ezt a receptet is).
  • Receptkönyvben: 253
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 54734
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 14.

Ajánló

Azoknak ajánlom, akik ugyan kedvelik az édességet, de nem akarnak túl sok kalóriát bevinni :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először a keresztanyám készített egy hasonló tortát, de abban volt cukor, vaj és tejszín is, viszont legalább piskótamentes volt, ami a férjemnek nagyon tetszett, hiszen ő mindig otthagyja a sütemények tésztáját. Cukrot és vajat is keveset fogyasztunk, így megpróbáltam ezek nélkül az összetevők nélkül, és nagyon bevált. Minden családi ünnepre el kell készítenem, ezért hogy ne legyen unalmas, mindig más formát vagy díszítést találok ki rá. Volt már vár alakú a fiam szülinapjára, szív alakú valentin napra, maci alakú gyerekfarsangra....stb.

Hozzávalók

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...