Túrótorta sütés nélkül 3. - édesítővel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
A krémhez
-
125g tehéntúró184 kcal
-
69g tojás87 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
10 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
25g víz0 kcal
-
63g tej35 kcal
-
43g citrom7 kcal
A tetejére
-
3g tortazselé10 kcal
-
50g őszibarack19 kcal
Összesen
369
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
A krémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
100g víz0 kcal
-
250g tej140 kcal
-
170g citrom26 kcal
A tetejére
-
12g tortazselé41 kcal
-
200g őszibarack75 kcal
Összesen
1469
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
A krémhez
-
32.5g tehéntúró48 kcal
-
17.9g tojás23 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
1.3g zselatin4 kcal
-
6.5g víz0 kcal
-
16.3g tej9 kcal
-
11.1g citrom2 kcal
A tetejére
-
0.8g tortazselé3 kcal
-
13g őszibarack5 kcal
Összesen
97
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.3 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1368.5 g
-
Cink 326 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 251 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 373 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 222.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 350 micro
Összesen
369
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137.2 g
Zsír
-
Összesen 63.8 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5473.9 g
-
Cink 1304 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 859 mg
-
Vas 1005 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 1492 mg
-
Nátrium 565 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 40 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.5 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 890 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 727 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 314 micro
-
β-crypt 168 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1402 micro
Összesen
1469
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.1 g
-
Cink 85 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 65 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 39 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
A krémhez
-
500 g tehéntúró
-
5 db tojás
-
5 db édesítőszer
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 dl víz
-
2.5 dl tej
-
1 db citrom
A tetejére
-
1 csomag tortazselé
Elkészítés
A krémhez
- A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgájához hozzáadjuk az édesítőt. (Én 200 g cukornak megfelelő mennyiséget használok, ami pl. bogyósból 40 db-ot jelent. ) Ezt egy kanál meleg vízben feloldjuk, és így tesszük a tojássárgájához. Ezután habosra keverjük ezt a két összetevőt robotgéppel.
- Hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot, a citrom héját és a citrom levét is. Összedolgozzuk, hogy a túródarabok szétessenek, és finom krémet kapjunk. Kóstoljuk meg, hogy elég édes-e, és hogy elég citromos-e, nem mindenkinek ugyanolyan az ízlése.
- Elkészítjük a zselatint. A port elkeverjük a vízzel. Nem baj, ha nem csomómentes, mert szét fog olvadni. Majd hozzáadjuk a tejet, és felforraljuk. Ha ez megvan, akkor picit hagyjuk hűlni, és utána hozzáöntjük a túróhoz (én van, hogy nem várok, rögtön hozzáöntöm, semmi baja nem lesz).
- Kétféle formát választhatunk a dermedéshez - vagy kifordítósat, vagy olyan formát, aminek lecsatolható az oldala.
- Kifordítós forma esetén: Ha valaki olyan tortát szeretne, aminek mondjuk gyümölcs van a tetején, akkor a szezonális gyümölcsöt tegye a tepsi (vagy forma) aljára, és öntse le gyümölcskocsonyával, hagyja megdermedni teljesen, majd ezután kövesse a további lépéseket. Ha gyümölcskocsonya nélkül szeretné, akkor a gyümölcs eloszlatása után jöhet a túrókrém, mivel a gyümölcs (így a mazsola is) a súlya miatt úgyis az alján fog maradni, így ha kifordítjuk, ott virít majd a tetején.
- Lecsatolhatós formaesetén: először a túrót dermesztjük meg, és ha az kész, a tetejét díszítjük gyümölccsel, és leöntjük tortazselével.
- A folyékony állagú tortánkat öntsük a kívánt formába, amit előzőleg kicsit kiöblítettünk vízzel. (Én szinte minden alkalommal más formát választok, az alkalomhoz megfelelően. Legutóbb kismackó formába öntöttem a kisfiam farsangjára. Imádták.)
- Ügyeljünk arra, hogy a forma lehetőleg tele legyen, mert ez megkönnyíti majd a dermedés után a kifordítást, hiszen nem fog zuhanni a torta, ha megfordítjuk. Tapasztalatom szerint hideg helyen pár óra alatt megköt. Ha lapzselatinból csináljuk, akkor talán hamarabb, mert azt nem kell felforralni, így nem is kell annyit hűlnie.
- A tojásfehérjéket fagyasszuk le, és készítsünk belőle francia krémest a későbbiekben (felrakom ezt a receptet is).
- Receptkönyvben: 253
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 54743
- Feltöltés dátuma: 2011. március 14.
Ajánló
Azoknak ajánlom, akik ugyan kedvelik az édességet, de nem akarnak túl sok kalóriát bevinni :).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Először a keresztanyám készített egy hasonló tortát, de abban volt cukor, vaj és tejszín is, viszont legalább piskótamentes volt, ami a férjemnek nagyon tetszett, hiszen ő mindig otthagyja a sütemények tésztáját. Cukrot és vajat is keveset fogyasztunk, így megpróbáltam ezek nélkül az összetevők nélkül, és nagyon bevált. Minden családi ünnepre el kell készítenem, ezért hogy ne legyen unalmas, mindig más formát vagy díszítést találok ki rá. Volt már vár alakú a fiam szülinapjára, szív alakú valentin napra, maci alakú gyerekfarsangra....stb.