r
Nosalty Logó

Túrótorta őszibarackkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Margó48
Túrótorta őszibarackkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 520 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 6271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 229 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.8 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 520 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.4 g

Zsír

  • Összesen
    294.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6861.7 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1307 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    2024 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    794.8 g
  • Cukor
    604 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1181.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2451 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4189 micro
  • β-crypt
    691 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 6271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.3 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A tojások sárgáját a cukrokkal és a vízzel habosra keverjük, majd az olajat is hozzá kanalazzuk, mikor szép habos, hozzákeverjük a sütőporral elkevert liszteket, végül a csipet sóval kemény habbá vert tojások fehérjét lazán hozzá keverjük. Vajjal kikent lisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük /tűpróba/.
  2. A pudingot elkeverjük a 3 evőkanál cukorral, és fokozatosan hozzá keverve a 3 dl tejet, sűrűre főzzük, időnként megkeverve hűtjük.
  3. A rámát a porcukorral és a vaníliával habosra keverjük. A túrót a reszelt citromhéjjal összetörjük villával. Majd a krémeket és a túrót összekeverjük, és rákenjük a kihűlt tésztára.
  4. A nagy doboz őszibarackot lecsöpögtetjük, és vékonyra felszeleteljük. Ezt rakjuk a túrós krémre. A képen egy szem meggy van a közepén, ezt nem muszáj. Sőt, ilyenkor nem befőtt őszibarackot is használhatunk.
  5. A lecsöpögtetett őszibarack lével készítjük el a tortazselét, amivel a gyümölcsöt leöntjük. Hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26 cm
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2163
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Margó48 53 recept

Nálunk ez a torta a szülinapi torta. Közepébe még tettem 1 szem meggyet díszítésnek, mert ma már nem írjuk ki a  születési évszámokat. Régen az volt a díszítés.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...