r
Nosalty Logó

Túrós-sajtos vendégváró

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kr1szt1
Túrós-sajtos vendégváró
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1144 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 4577 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 376 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    82.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1811.9 g
  • Cink
    166 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 1144 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.9 g

Zsír

  • Összesen
    330.5 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7247.4 g
  • Cink
    665 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1475 mg
  • Vas
    515 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    2654 mg
  • Nátrium
    1114 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2417 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2379 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 4577 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.5 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétfajta lisztet (természetesen lehet simán csak finomlisztből, vagy zabliszt helyett bármilyen más lisztből is készíteni) átszitáljuk, és minden más hozzávalóval (túró, 1 db tojás, reszelt sajt, vaj/margarin, só (lehet még fűszerezni borssal, szárított zöld fűszerekkel, köménymaggal, stb.)) együtt összegyúrjuk, és 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  3. A tésztát (zab)lisztes deszkán vékonyra nyújtjuk (nagyjából 4 mm), és 2 felvert tojással megkenjük, majd tetszőleges magvakkal, fűszerekkel gazdagon megszórjuk. (Lehet tökmag, szotyi, mák, köménymag, stb.) Ezután egy éles késsel felvágjuk. A forma lehet négyszög, háromszög, bármi, amit csak szeretnénk. Arra figyeljünk csak, hogy ezt már nem gyúrhatjuk újra, így érdemes az egyszerűbb geometriai formáknál maradni. Én általában össze-vissza csinálom, és azt mondom, hogy rusztikus. :)
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben adagonként nagyjából 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1603
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-sajtos vendégváró
Kr1szt1 11 recept

Szeretem a gyors és egyszerű, de finom falatokat, ez pontosan ilyen. Ráadásul maradt még bőven a Székelyföldön saját kezűleg szedett, szárított, mosott, átválogatott köménymagomból is, ehhez tökéletesen passzolt is. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...