r
Nosalty Logó

Túrós pite gazdagon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Macska
Túrós pite gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 543 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4340 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.7 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 543 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.8 g

Zsír

  • Összesen
    186 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1066 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11549.2 g
  • Cink
    2606 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1744 mg
  • Vas
    2010 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    3513 mg
  • Nátrium
    1123 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    82 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.6 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1548.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    731 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    826 mg
  • Retinol - A vitamin:
    629 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1087 micro
  • β-crypt
    287 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1480 micro
Összesen 4340 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.5 g
  • Cink
    103 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    47 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsírt, 1 egész tojást, 1 ek cukrot és a sót kicsit összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a tejjel gyorsan összeállítjuk. (Nem kell nagyon kidolgozni a tésztát, csak annyira, hogy összeálljon.)
  3. A tepsibe nyomkodjuk a tésztát, és megszórjuk a búzadarával.
  4. A túrót a cukorral, vaníliás cukorral, tejföllel és a 4 db tojássárgájával kikeverjük, majd belereszeljük citromhéjat, hozzáadjuk a megmosott mazsolát és a kockákra vágott gyümölcsöt.
  5. A 4 db tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan, hogy a hab ne törjön össze a gyümölcsös túróba forgatjuk.
  6. A túrót elterítjük a tészta tetején, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x22x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2475
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a túrót - sósan is, édesen is. Így természetesen sokszor sütök túrós süteményt. Eleinte csak a mazsolát szórtam bele (az nálunk elmaradhatatlan), aztán kipróbáltam különböző gyümölcsökkel is. Most éppen egy kevés őszibarackbefőttem maradt, amihez párosítottam a finom, érett körtét, és így vegyesen kerültek a sütibe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...