r
Nosalty Logó

Túrós pite firecrest konyhájából

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
firecrest
Túrós pite firecrest konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta készítés

Töltelék készítés

Összeállítás, sütés

680
Kalória
26.8g
Fehérje
89.6g
Szénhidrátok
23.3g
Zsír
130.7g
Víz
88.3g
Koleszterin
2.7g
Rost
47.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta készítés

Töltelék készítés

Összeállítás, sütés

Összesen 680 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta készítés

Töltelék készítés

Összeállítás, sütés

Összesen 6791 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta készítés

Töltelék készítés

Összeállítás, sütés

Összesen 225 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1173.6 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    130.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 680 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    268.4 g

Zsír

  • Összesen
    232.6 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11735.7 g
  • Cink
    2612 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    1949 mg
  • Vas
    2015 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    3529 mg
  • Nátrium
    863 mg
  • Réz
    102 mg
  • Mangán
    84 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    896.2 g
  • Cukor
    474 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1307.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    252 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1065 micro
Összesen 6791 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.3 g
  • Cink
    86 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

Tészta készítés

  1. A liszthez hozzáadjuk a sertészsírt és az előzőleg cukorban és tejben felfuttatott élesztőt, majd annyi tejet, amennyit felvesz a tészta.
  2. Egy óra hosszáig pihentetjük, közben elkészítjük a tölteléket.

Töltelék készítés

  1. A túróhoz keverjük a joghurtot, a négy tojást, a cukrot, a mazsolát és a citromhéját.

Összeállítás, sütés

  1. Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, és kétfelé vesszük a tésztát. Az egyik kinyújtott tésztalapot a tepsi aljára tesszük, és ráöntjük a túrót, majd a tetejére tesszük a másik lap tésztát.
  2. Egy tojást felverünk, és ecsettel felvisszük a tészta felületére. 180 fokos alsó-felső sütés fokozatban negyven percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40*40

Szeretek kísérletezni, ezért egy kicsit megváltoztattam a nagymama receptjét. Az eredmény kitűnő lett, a pite kellemesen puha a hozzáadott joghurt miatt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!