r
Nosalty Logó

Túrós pite 7. - barackos

0,0

0 ÉRTÉKELÉS16 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Túrós pite 7. - barackos
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

A süti tetejére

484
Kalória
11.9g
Fehérje
61.6g
Szénhidrátok
21.5g
Zsír
88.9g
Víz
134.1g
Koleszterin
1.6g
Rost
37.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

A süti tetejére

Összesen 484 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

A süti tetejére

Összesen 3873 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

A süti tetejére

Összesen 253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.4 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    88.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 484 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    172.3 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1073 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4003.2 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1445 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.1 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    711.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1490 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1410 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    852 micro
  • β-crypt
    265 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1353 micro
Összesen 3873 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.6 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 253 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral, sóval, sütőporral, majd belemorzsoljuk a vajat, és a tojással együtt tésztává gyúrjuk. Egy keveset meghagyunk a tésztából, amit majd a tetejére reszelünk, a többit pedig kör alakúra sodorjuk, és egy 30 cm átmérőjű kivajazott formába tesszük.
  2. A túrót kikeverjük a cukorral, sóval, citromhéjjal és a tojások sárgájával, a fehérjéből pedig kemény habot verünk.
  3. A habot óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába, majd ráöntjük a tésztára. Elsimítjuk, és megrakjuk szeletelt barackkal. A maradék tésztát a tetejére reszeljük, és pirosra sütjük előmelegített sütőben. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az itthon fellelhető alapanyagokból készült, mindenféle tudatos tervezés nélkül.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!