Túrós párnácska
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
250g margarin1793 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
22g só0 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
100g tej56 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
600g finomliszt2184 kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
14.7g margarin106 kcal
-
29.5g tehéntúró43 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
1.3g só0 kcal
-
3.5g tejföl7 kcal
-
5.9g tej3 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
2.9g friss élesztő3 kcal
-
35.4g finomliszt129 kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.4 g
Zsír
-
Összesen 33.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1810.6 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 253 mg
-
Nátrium 1107 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 77.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 193 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 163.2 g
Zsír
-
Összesen 266.4 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 395 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14485.1 g
-
Cink 1311 mg
-
Szelén 239 mg
-
Kálcium 741 mg
-
Vas 1011 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 2026 mg
-
Nátrium 8855 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 44 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 496.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 619.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2277 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 235 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 127 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 600 micro
-
Kolin: 405 mg
-
Retinol - A vitamin: 2147 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1540 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 597 micro
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 853.6 g
-
Cink 77 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 60 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 522 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 35 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A margarint a túróval a két tojássárgájával, a sóval és a tejföllel összekeverjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd 50 dkg lisztet.
- A maradék 10 dkg lisztből annyit adunk hozzá, amennyit felvesz. A liszt mennyisége függ attól, hogy milyen zsírtartalmú tejfölt, túrót használunk, hogy milyen, mekkora a tojás. Juhtúróval is készíthető, akkor elegendő egy evőkanál só, és kevesebb lisztet is vesz fel az 50 dkg felett. Könnyű, lágy tésztát gyúrunk belőle.
- A tésztát 30-40 percig kelesztjük. Tovább nem érdemes, mert amíg a sütőre „vár”, túlkelhet.
- A megkelt tésztát kb. 0,5-1 cm vastagra nyújtjuk. A tetejét megkenjük a két tojásfehérjével. Pirospaprikát, köményt, sajtot szórunk a tetejére. Bármilyen más fűszerrel, kendermaggal vagy szezámmaggal, esetleg mákkal is megszórható – ízlés szerint. Nálunk a parmezános verzió is nagyon népszerű.
- Pizzavágóval vagy derelyevágóval, vagy simán egy élesebb késsel kis kockákra vágjuk. A sütéskor szélesebb nem lesz, csak magasabb. Tehát nyugodtan pakolhatjuk a tepsibe szép sorjában.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Ebből az adagból kb. 7-8 tepsinyi adag sül ki.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 38 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 5687
- Feltöltés dátuma: 2018. december 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Amikor az ember lánya élete pogácsáját szeretné elkészíteni, de fogalma sincs, hogy kell pogácsát készíteni, és egyáltalán milyen a jó tészta... Kb. 12 éve szántam el magam az első pogácsám elkészítésére, az összes egyszerűséget és világ legfinomabb pogácsáját ígérő receptet elolvastam, végignéztem, de valahogy mindet érdekesnek, vagy bonyolultnak találtam, így kb. 3-4 recept alapján megszületett életem első pogácsája, természetesen kelt tészta formájában. Már mindenféle más csoda készült azóta... de ez a rendhagyó túrós pogácsa minden céges rendezvényre, és szinte minden családi eseményre elkészül, az akkori változatlan formájában. Még másnap is finom, de persze egy pogi mindig frissen az igazi... ;-) A neve pedig azért párnácska, mert már lusta voltam szaggatni, így egy pizzavágóval csak felkockáztam. Pogácsaként már el sem tudnánk képzelni...