r
Nosalty Logó

Túrós-oreós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós-oreós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Fehér piskóta

Csokis piskóta

Csokis krém

Túrós krém

Oldalára

Tetejére, oldalára

Összesen 852 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Fehér piskóta

Csokis piskóta

Csokis krém

Túrós krém

Oldalára

Tetejére, oldalára

Összesen 10199 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Fehér piskóta

Csokis piskóta

Csokis krém

Túrós krém

Oldalára

Tetejére, oldalára

Összesen 322 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.5 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 852 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213.9 g

Zsír

  • Összesen
    416.9 g
  • Telített zsírsav
    237 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10937.4 g
  • Cink
    677 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    980 mg
  • Vas
    575 mg
  • Magnézium
    1220 mg
  • Foszfor
    3659 mg
  • Nátrium
    3442 mg
  • Réz
    33 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1440.4 g
  • Cukor
    928 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    673.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    938 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    304 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    1749 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3134 micro
Összesen 10199 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Fehér piskóta

Csokis piskóta

Csokis krém

Túrós krém

Oldalára

Tetejére, oldalára

Elkészítés

Fehér piskóta

  1. A piskótához a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. Beleszitáljuk a liszttel elkevert szódabikarbónát, finoman összekeverjük. Ügyeljünk rá, hogy ne törjük össze a habot!
  3. Majd a végén beleforgatjuk az összeaprított oreo kekszet.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 15 percig sütjük.

Csokis piskóta

  1. A csokis piskótával ugyanígy járunk el, csak a liszthez keverjük a kakaóport is.
  2. Majd amikor ezt is összeforgattuk a fehérjével, hozzáadjuk a szintén feldarabolt oreo kekszet.
  3. Ugyanazon a módon sütjük, mint a fehér piskótát.

Csokis krém

  1. Elkészítjük a csokit krémet. Ehhez a tejszínt felmelegítjük (ne forrjon, csak elég forró legyen, hogy a csoki elolvadjon benne).
  2. Majd beletesszük a kockákra tördelt étcsokit, és addig keverjük, amíg el nem olvad.
  3. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, habverővel addig keverjük, amíg sűrű krémet nem kapunk.

Túrós krém

  1. A túrós krémhez a tejszínt felverjük kemény habbá, hozzákeverjük a porcukrot, majd a túrót, és végül az oreo kekszet, amit előtte összezúztunk.
  2. Ezt is hagyjuk pihenni hűtőszekrényben, amíg a piskóták kihűlnek.

Oldalára

  1. A torta oldalára fog kerülni egy vékony réteg krém, amire a zúzott oreot rá tudjuk tapasztani. Ehhez a tejszínt szintén felmelegítjük, majd a csokit belekeverjük, amíg el nem olvad.
  2. Hagyjuk kihűlni.
  3. Majd ha kihűlt, ezt is addig keverjük a habverővel, amíg sűrű krém nem lesz belőle.

Tetejére, oldalára

  1. A piskótákat hagyjuk kihűlni. Mindkét piskótát kettévágjuk.
  2. Alulra kerül a fehér piskóta, megkenjük csokis krémmel, majd mehet rá a csokis piskóta, erre túrókrém kerül (egy kanálnyi krémet hagyjuk a torta közepére, amire rátapad az oreo keksz). Aztán megint csokis piskóta, csokis krém, és végül az utolsó fehér piskóta.
  3. A torta közepére rákenjük a maradék túrós krémet úgy, hogy a szélén hagyjunk kb. 3 centi üres részt, amire az étcsokit fogjuk folyatni.
  4. A tortát bekenjük körbe a díszítőkrémmel, amit az oldalára készítettünk. Majd zúzott oreo kekszet tapasztunk az oldalára úgy, hogy csak a torta magasságának a felét takarja be.
  5. A csokit felolvasztjuk gőz fölött, majd kinyomózacskóba töltjük, és kis lyukat vágunk rá, hogy finoman tudjon kicsurogni a csoki. Körbeöntjük vele a torta szélét, onnan kezdve, ahol kihagytuk azt a 3 centit, és szépen lefolyatjuk a torta oldalára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1909
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept egy teljesen saját találmány, a piskótától elkezdve a krémekig! Hatalmas sikert aratott! Kissé költséges recept, de az íze mindenért kárpótol! :) Javaslom, hogy csak akkor süssétek meg, ha elég sokan vagytok hozzá, mert elég tartalmas szeletek lesznek belőle! :)  

Hozzávalók

Fehér piskóta

Csokis piskóta

Csokis krém

Túrós krém

Oldalára

Tetejére, oldalára

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...