r
Nosalty Logó

Túrós muffin narancsos-csokis sapkával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kisbeka
Túrós muffin narancsos-csokis sapkával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

töltelék

díszítés

522
Kalória
12.4g
Fehérje
41.5g
Szénhidrátok
34.9g
Zsír
53.1g
Víz
48.5g
Koleszterin
1.9g
Rost
22.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

töltelék

díszítés

Összesen 522 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

töltelék

díszítés

Összesen 6272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

töltelék

díszítés

Összesen 332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730.2 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 522 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.3 g

Zsír

  • Összesen
    418.3 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8762.2 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1592 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    3042 mg
  • Nátrium
    1268 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.3 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    637.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2762 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2623 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1645 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 6272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.6 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 332 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A sütőt előmelegítjük 175 °C fokra.
  2. A margarint felolvasztjuk, és a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Ha egy kicsit kihűlt, hozzákeverjük a tojásokat, és belereszeljük egy citrom héját.
  3. A lisztet egy külön tálban elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, majd fokozatosan, folyamatos kevergetés mellett a tojásos masszához keverjük.
  4. A túrót villával egy kicsit szétnyomkodjuk, a legvégén ezt is a tésztához adjuk.
  5. A kész tésztát muffin kapszlikba adagoljuk, és légkeveréses sütőben 15-20 percig sütjük. Időközben tűpróbát végezhetünk.

töltelék

  1. Ameddig a muffinok sülnek, elkészítjük a krémet. Ehhez a habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét, a kakaót és a cukrot. (Ízlés szerint mindkettőből lehet még adni hozzá egy kicsit :))
  2. Belereszeljük a narancs héját is, majd egy fél órára félretesszük a hűtőbe. (Ha a muffinok készen vannak, azokat is hagyjuk egy kicsit hűlni, mielőtt a krém rákerül. Ez azért fontos, mert melegen szétfolyik rajta, és nem áll meg rendesen.)
  3. Ha minden kész, a krémet habkinyomóba adagoljuk, és tetszés szerint díszítjük vele a sütijeinket.
  4. Jó étvágyat! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A sütemény alapötlete anyukám barátnőjétől érkezett, aki kicsit kevesebb túróval és kuglóf formában sütötte ki. Az alaptészta nagyon egyszerű és finom, az aszalt cseresznyétől kezdve a barackig szinte minden gyümölcs nagyon jól passzol hozzá, de magában, egy kis lekvárral is tökéletes. Nekem ez a verzió a kedvencem, a narancsos csokis íz ad hozzá egy kis pluszt, és könnyen dekorálható. :) 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Lakos Benedek

Citromos muffin

Elsősorban a citromrajongók figyelmébe ajánljuk ezt a könnyed muffint, ugyanis nemcsak a tésztába került bőségesen a gyümölcsből, de a kész muffint is meglocsoltuk kevés ...

Rosanics Petra

Dunahullám-muffin

A Dunahullám-süti muffin kisöccse, eszméletlen finom és gyönyörű meglepetés lehet bármilyen alkalomra. A roppanós csokibevonat alatt házi, főzött vaníliakrém és savanykás meggyek ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!