Túrós-mazsolás pálmalevél
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 55.7 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 663.1 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.8 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 428 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 419 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.4 g
Zsír
-
Összesen 222.8 g
-
Telített zsírsav 137 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 538 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2652.5 g
-
Cink 652 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 326 mg
-
Vas 504 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 853 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 383.3 g
-
Cukor 187 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 254.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1710 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 300 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 1678 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281 g
-
Cink 69 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 32 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőport és a lisztet egy tálban összekeverjük.
- A mazsolát tíz percre meleg vízbe áztatjuk.
- Mélyedést csinálunk a liszt közepébe, és belekockázzuk a hideg vajat, belemorzsoljuk a túrót.
- A mazsolát kinyomkodjuk, leszárítjuk, és szintén a tálba küldjük.
- Jól összedolgozzuk az egészet, úgy, hogy teljesen homogén tésztát kapjunk. Gyorsan kell vele dolgozni, különben nagyon ragad!
- Lisztezett munkafelületen téglalap alakúra nyújtjuk. A két hosszabbik oldalát a tészta közepéig hajtjuk, majd az egyik oldalt ráhajtjuk a másikra. 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük.
- Másnap lisztezett felületen újra téglalap alakúra nyújtjuk, cukorral lazán megszórjuk, és az előző módszerrel megint meghajtogatjuk.
- Éles késsel vékony szeleteket (kb. 1 cmeseket) vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
- Előmelegített sütőbe toljuk, kb. 15 percig sütjük, mikor már nem nyers a tészta, kihúzzuk, és az egészet megszórjuk cukorral még egyszer.
- Visszatoljuk a sütőbe. Mikorra a cukor rákaramellizálódik a pálmalevelekre, azok pont készre is sülnek.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5659
- Feltöltés dátuma: 2010. június 10.
Ajánló
Ha valaki vendégeket vár, kettészedheti a tésztát, még a mazsolázás előtt. Ha az egyik felét ezen a módon készíti, a másik felét meg nem cukrozza, hanem pl. reszelt sajttal szórja meg, akkor édes és sós is van - plusz meló nélkül.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Kiskoromban, ha anyukámmal piacra mentünk szombaton, a kedvenc pékségünkben mindig kaptam péksütit. Életem első öt évének legnagyobb dilemmája a pálmalevél kontra mazsolás-túrós táska volt. Azóta olyan igazi pálmalevelet, rendes vajas tésztából már nem nagyon lehet kapni, a túrós batyuk sem a régiek, én meg folyton diétán vagyok. Gyermekkorom dilemmája így megmaradt, és így módosult : ha már egyszer bűnözök, kinek engedjek? Kérem szépen, ez a tökéletes megoldás: a kettő ötvözete. (Azon meg még gondolkozom, hogy a kakaós csiga ízvilágát milyen formában lehetne belecsempészni...:)