r
Nosalty Logó

Túrós-mazsolás pálmalevél

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Túrós-mazsolás pálmalevél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 946 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 946 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    222.8 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2652.5 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.3 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1710 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 3784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőport és a lisztet egy tálban összekeverjük.
  2. A mazsolát tíz percre meleg vízbe áztatjuk.
  3. Mélyedést csinálunk a liszt közepébe, és belekockázzuk a hideg vajat, belemorzsoljuk a túrót.
  4. A mazsolát kinyomkodjuk, leszárítjuk, és szintén a tálba küldjük.
  5. Jól összedolgozzuk az egészet, úgy, hogy teljesen homogén tésztát kapjunk. Gyorsan kell vele dolgozni, különben nagyon ragad!
  6. Lisztezett munkafelületen téglalap alakúra nyújtjuk. A két hosszabbik oldalát a tészta közepéig hajtjuk, majd az egyik oldalt ráhajtjuk a másikra. 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük.
  7. Másnap lisztezett felületen újra téglalap alakúra nyújtjuk, cukorral lazán megszórjuk, és az előző módszerrel megint meghajtogatjuk.
  8. Éles késsel vékony szeleteket (kb. 1 cmeseket) vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  9. Előmelegített sütőbe toljuk, kb. 15 percig sütjük, mikor már nem nyers a tészta, kihúzzuk, és az egészet megszórjuk cukorral még egyszer.
  10. Visszatoljuk a sütőbe. Mikorra a cukor rákaramellizálódik a pálmalevelekre, azok pont készre is sülnek.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5659
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 10.

Ajánló

Ha valaki vendégeket vár, kettészedheti a tésztát, még a mazsolázás előtt. Ha az egyik felét ezen a módon készíti, a másik felét meg nem cukrozza, hanem pl. reszelt sajttal szórja meg, akkor édes és sós is van - plusz meló nélkül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kiskoromban, ha anyukámmal piacra mentünk szombaton, a kedvenc pékségünkben mindig kaptam péksütit. Életem első öt évének legnagyobb dilemmája a pálmalevél kontra mazsolás-túrós táska volt. Azóta olyan igazi pálmalevelet, rendes vajas tésztából már nem nagyon lehet kapni, a túrós batyuk sem a régiek, én meg folyton diétán vagyok. Gyermekkorom dilemmája így megmaradt, és így módosult : ha már egyszer bűnözök, kinek engedjek? Kérem szépen, ez a  tökéletes megoldás: a kettő ötvözete. (Azon meg még gondolkozom, hogy a kakaós csiga ízvilágát milyen formában lehetne belecsempészni...:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...