r
Nosalty Logó

Túrós fonatok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
margaretta
Túrós fonatok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 486 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1944 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 265 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1244.5 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 486 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    104.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4977.9 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    1899 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 1944 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.3 g
  • Cink
    89 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba összekeverjük a "nedves" hozzávalókat, tehát: túró, olaj, tej, só. Összekavarjuk.
  2. Mehet bele a liszt, a sütőpor és lenmag. Jól formázható, picit ragadós tésztát kell kapni az összegyúrás során. (Én a robotgép spirálját használom erre a célra.)
  3. Fél órát pihentetjük.
  4. Elosztjuk a tésztát 16 egyenlő részre úgy, hogy mindig felezzük a darabokat.
  5. Minden darabból 15 cm-s rudat sodrunk (nem muszáj tökéletesnek lennie), és kettőt-kettőt összefonunk. Karikává gömbölyítjük, és sütőpapíros tepsire helyezzük.
  6. A tetejüket megkenjük a tojással, és megszórjuk, amivel éppen akarjuk. (tökmag, lenmag, napraforgómag, szezámmag, mák).
  7. Értelemszerűen 8 kis korongunk lesz. Addig sütjük, amíg a tetejük szépen megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3093
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 18.

Ajánló

Aki a túrót szereti, nem csalódhat ebben a sós-túrós péksüteményben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
margaretta 15 recept

Sokszor előfordul, hogy árválkodik a hűtőben egy csomag túró, ezért is örültem meg a receptnek, mert már sokszor elkészítettem, soha nem marad belőle másnapra. Lehet enni uzsonnára, reggelire, de szendvics alapnak se utolsó. A fűszerezésről: nekem volt otthon házi fűszerem, amit úgy vettem készen. De saját magunk is keverhetünk ízlés szerint, ill. friss fűszerekkel is jó lehet: medvehagyma, bazsalikom, snidling, petrezselyem, stb.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...