Túrós fonatok
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
margaretta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
18g napraforgó olaj159 kcal
-
35g tej20 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
3g lenmag13 kcal
A tetejére
Összesen
486
kcal
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
72g napraforgó olaj636 kcal
-
140g tej78 kcal
-
4g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
10g lenmag53 kcal
A tetejére
Összesen
1944
kcal
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
27.2g finomliszt99 kcal
-
34g tehéntúró50 kcal
-
9.8g napraforgó olaj87 kcal
-
19g tej11 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1.4g lenmag7 kcal
A tetejére
Összesen
265
kcal
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1244.5 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 475 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
486
kcal
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.1 g
Zsír
-
Összesen 104.1 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4977.9 g
-
Cink 653 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 610 mg
-
Vas 504 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 1067 mg
-
Nátrium 1899 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 169.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 239.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 300 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 345 micro
Összesen
1944
kcal
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 677.3 g
-
Cink 89 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 69 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 41 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
265
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
25 dkg tehéntúró
-
9 ek napraforgó olaj
-
14 ek tej
-
1 kávéskanál só
-
1 tk sütőpor
-
1 ek lenmag
A tetejére
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- Egy tálba összekeverjük a "nedves" hozzávalókat, tehát: túró, olaj, tej, só. Összekavarjuk.
- Mehet bele a liszt, a sütőpor és lenmag. Jól formázható, picit ragadós tésztát kell kapni az összegyúrás során. (Én a robotgép spirálját használom erre a célra.)
- Fél órát pihentetjük.
- Elosztjuk a tésztát 16 egyenlő részre úgy, hogy mindig felezzük a darabokat.
- Minden darabból 15 cm-s rudat sodrunk (nem muszáj tökéletesnek lennie), és kettőt-kettőt összefonunk. Karikává gömbölyítjük, és sütőpapíros tepsire helyezzük.
- A tetejüket megkenjük a tojással, és megszórjuk, amivel éppen akarjuk. (tökmag, lenmag, napraforgómag, szezámmag, mák).
- Értelemszerűen 8 kis korongunk lesz. Addig sütjük, amíg a tetejük szépen megpirul.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3093
- Feltöltés dátuma: 2011. július 18.
Ajánló
Aki a túrót szereti, nem csalódhat ebben a sós-túrós péksüteményben.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
margaretta
15 recept
Sokszor előfordul, hogy árválkodik a hűtőben egy csomag túró, ezért is örültem meg a receptnek, mert már sokszor elkészítettem, soha nem marad belőle másnapra. Lehet enni uzsonnára, reggelire, de szendvics alapnak se utolsó. A fűszerezésről: nekem volt otthon házi fűszerem, amit úgy vettem készen. De saját magunk is keverhetünk ízlés szerint, ill. friss fűszerekkel is jó lehet: medvehagyma, bazsalikom, snidling, petrezselyem, stb.