r
Nosalty Logó

Túrós-epres torta rétestésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós-epres torta rétestésztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 445 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    909.4 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    271 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 445 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.9 g

Zsír

  • Összesen
    95.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5456.1 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    881 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1595 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.9 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1625.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    559 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 2660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.2 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót kikeverjük a tojásokkal, a tejföllel, a citrom reszelt héjával, mazsolával és 4 zacskó vaníliás cukorral.
  2. Az epret megmossuk, félbe/ négybe vágjuk, kivágjuk a csumáját, és egy picike (fél dl) vízzel, és 4 cs vaníliás cukorral feltesszük főni.
  3. Forrás után számított 6-8 percig főzzük még, majd beleöntjük a kb. 1 dl vízzel elkevert vaníliás pudingot, és besűrítjük.
  4. Egy kapcsos tortaformába leterítünk 3 darab réteslapot, abba öntjük a túrós keveréket.
  5. Erre jön ismét 3 réteslap, és arra pedig az epres tölteléket töltjük.
  6. A kiálló széleket visszahajtogatjuk, az sütés alatt úgyis egy kicsit kinyílik. Nagyjából 35 percig sütjük előmelegített sütőben, míg a tészta jól meg nem pirul.
  7. Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá, és elég türelmet ahhoz, hogy kibírja, hogy nem forrón falja fel!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2805
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olvastam egy receptet a Kifőztük magazinban, ami iszonyatosan megtetszett. Elhatároztam, hogy elkészítem itthon, csak épp egy kicsit átírtam, cseresznye helyett epres tortát készítettem. Mindenkinek ajánlom ezt a receptet, akinek csak negyed órája van a tortakészítésre, ugyanis nekem eddig tartott, hogy előkészítsem, utána csak sütni kellett... nagyon izgultam egyébként, hogy fog szuperálni a torta, mert Párom szüleihez vittem egy családi eseményre, szülinapi torta gyanánt, de szerencsére mindenki egyöntetűen bizalmat szavazott a tortának, és mindenkinek ízlett is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...