r
Nosalty Logó

Túrós-epres felfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós-epres felfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1970 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.6 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 329 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3285.9 g
  • Cink
    783 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    605 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    1031 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.4 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 1970 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.7 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojás sárgáját és fehérjét különválasztjuk.
  2. A sárgáját habosra verjük 8 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzákeverjük a citromhéjat, ill. a villával áttört túrót.
  3. A fehérjét, 10 dkg cukor fokozatos adagolása mellett, kemény habbá verjük.
  4. A két masszát és a lisztet, óvatos, lapátoló mozdulatokkal egybedolgozzuk, ügyelve, hogy a fehérjehab ne törjön össze.
  5. A sütőformát kivajazzuk és cukorral megszórjuk. Ha vendégeknek készítjük, látványosabb, ha kis szuflé sütőformákba tesszük. Én saját fogyasztásra az egyszerűség kedvéért sima 20x28 cm-es szilikon tepsiben öntöttem.
  6. A tésztába nyomkodjuk a feldarabolt eperszemeket.
  7. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20*28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 279
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 23879
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Papp Emese receptje a májusi Nők Lapja Konyhából. Nekünk nagyon ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...