r
Nosalty Logó

Túrós desszert Márti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Túrós desszert Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 356 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2133 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 356 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5057.9 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    1352 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.1 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 2133 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.1 g
  • Cink
    126 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    97 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    58 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A citromot forró víz alatt alaposan mossuk meg, majd itassuk le. Reszeljük le a héját finom reszelőn.
  2. A tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot egy csipet sóval elektromos habverővel habosra keverjük.
  3. A habos masszához óvatosan hozzáadjuk, és simára keverjük a túrót, a pudingport és a reszelt citromhéjat, a citrom levével együtt.
  4. Egy torta vagy magasabb falú piteformát alaposan kivajazunk, beleszórjuk a kekszmorzsát, és pohárral lenyomogatjuk. Erre ráborítjuk a túrós masszát, elsimítjuk, és 175-180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1653
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 13.

Ajánló

Gyümölccsel is készíthetjük, pl. sárgabarackkal, ezt apróra vágva 2 túrós masszaréteg közé rendezzük, és az egész tetejére pár felezett barackot teszünk. Én eperjoghurttal tálaltam, de bármely más gyümölcsös is nagyon illik hozzá. A nagyon nyalánkok nyomjanak egy kis tejszínhabot is a joghurt tetejére!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós desszert Márti konyhájából
Marti48 317 recept

Egy német főzős oldalon találtam rá erre az egyszerű és gyorsan "összedobható" receptre, melyet gyümölcsökkel és egyéb kísérőkkel jól lehet variálni. A recept eredetije "tészta nélküli" - én 6 db összemorzsolt kekszet szórtam "alapnak" a jól kivajazott tortaforma aljába.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...