r
Nosalty Logó

Túrós csusza Monique konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Monique
Túrós csusza Monique konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1266 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5056 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2346.8 g
  • Cink
    328 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    256 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    732 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    206 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    33 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 1266 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.9 g

Zsír

  • Összesen
    236.1 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    702 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9387.3 g
  • Cink
    1314 mg
  • Szelén
    470 mg
  • Kálcium
    898 mg
  • Vas
    1023 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    2929 mg
  • Nátrium
    2234 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    824.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    131 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    604 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1485 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 5056 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.9 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lasagne tésztalapokat összetördeljük. Majd sóz vízben feltesszük főni.
  2. Addig a bacont felkockázzuk, és olívaolajon ropogósra sütjük.
  3. A túrót, a tojásokat, a tejföl felét és a joghurt felét összekeverjük egy tálban. Picit sózzuk.
  4. Egy nagyobb tepsi aljába beleöntjük a baconból kisült zsiradékot, majd beletesszük a kifőtt tésztát az összekevert túróval és a kisült bacondarabokat.
  5. A tetejére rácsurgatjuk a maradék tejföl és joghurt keverékét. Szép pirosra sütjük a sütőben, kb. 15 percig 200 fokon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3341
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Monique 73 recept

Nekem a túrós tészta csak csusza tésztával jó. Sajnos ahol élek, nem lehet kapni lebbencs tésztát, sőt jó túrót is csak elvétve. Ezért találtam ki, hogy lasagne tésztát összetördelem, és ez talán olyan lesz, mint a csusza tészta. Persze a lasagne tészta kicsit vastagabb, de jól működött lebbencs tésztaként is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...