r
Nosalty Logó

Túrós-bacon-ös pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz Éva
Túrós-bacon-ös pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1070 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4281 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 331 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    74 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2391.4 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    1545 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1070 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.5 g

Zsír

  • Összesen
    296 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9565.4 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1272 mg
  • Nátrium
    6181 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1540 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 4281 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.4 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk. A liszt mennyisége nagyon függ a túrótól. Addig adjuk hozzá a lisztet, amíg nem ragad a kezünkhöz, de még elég lágy a tészta. (Én általában Lidl-es vödrös krémes túrót használok. Ez egy nagyon krémes, lágy túró.)
  2. Abacon-t apró darabokra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
  3. Atésztát kinyújtjuk, és beletöltjük a bacon-t és a reszelt sajtot. Föltekerjük, mint a rétest.
  4. Újra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk.
  5. Megkenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal (ez már nem füstölt).
  6. Mehet a tepsibe. Nagyon hamar, kb. 15 perc alatt megsül.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 414
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 41239
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 18.

Ajánló

Tipp: Úgy is lehet csinálni, hogy a bacon-t és a füstölt sajtot összegyúrjuk a  tésztával. Úgy gyorsabb. Úgy is szoktam, hogy este összegyúrom a tésztát, be a hűtőbe, reggel csak nyújtom, betöltöm, és sütöm.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-bacon-ös pogácsa
Sz Éva 19 recept

Nagyon régen egy kenyérsütő fórumon találtam az alapreceptet. Kicsit föltuningoltam:) Nálunk nagy sikere van ennek a pogácsának. Mindig dupla adagot sütök, mert a fele nem lenne elég. Másnapra így sem marad belőle semmi. Nagyon szeretem csinálni, mert nem kell keleszteni, gyorsan készen van. Ameddig meleg, úgy néz ki, mintha a közepe sületlen volna, de mire kihűl, jó lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...