Túrókrémes - mascarponés sakktábla
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
A kakaós piskótához
-
88g tojás111 kcal
-
48g porcukor186 kcal
-
57 kcal
-
6g víz0 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
18 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
4g zselatin13 kcal
-
50g tehéntúró74 kcal
-
20g tej11 kcal
-
50g mascarpone202 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
15 kcal
-
34g citrom5 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
1286
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
A kakaós piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
240g porcukor929 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
32g víz0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
91 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
20g zselatin67 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
100g tej56 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
Összesen
6429
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
A kakaós piskótához
-
17.6g tojás22 kcal
-
9.6g porcukor37 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
1.3g víz0 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
0.8g zselatin3 kcal
-
10g tehéntúró15 kcal
-
4g tej2 kcal
-
10g mascarpone40 kcal
-
8g porcukor31 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
6.8g citrom1 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
Összesen
256
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.2 g
Zsír
-
Összesen 70.6 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 399 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1739.1 g
-
Cink 132 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 374 mg
-
Vas 103 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 653 mg
-
Nátrium 356 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.2 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 185.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 403 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 61 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 250 mg
-
Retinol - A vitamin: 398 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 402 micro
Összesen
1286
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 166.1 g
Zsír
-
Összesen 353.1 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1995 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8695.6 g
-
Cink 660 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 1870 mg
-
Vas 517 mg
-
Magnézium 352 mg
-
Foszfor 3266 mg
-
Nátrium 1782 mg
-
Réz 27 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 676.1 g
-
Cukor 490 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 927.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2015 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 433 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 303 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 1252 mg
-
Retinol - A vitamin: 1990 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 303 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2009 micro
Összesen
6429
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 347 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
256
kcal
Hozzávalók
A kakaós piskótához
-
8 db tojás
-
24 dkg porcukor
-
4 ek napraforgó olaj
-
4 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
20 g zselatin
-
25 dkg tehéntúró
-
1 dl tej
-
25 dkg mascarpone
-
20 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 db citrom
-
5 dl habtejszín
Elkészítés
A kakaós piskótához
- Először a piskótát készítjük el. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vége felé a cukor 1/3-ad részét. A tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig verjük a robotgép segítségével. Ehhez egyenként adjuk a többi hozzávalót, legvégén a fehérjehabot.
- Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a piskóta tésztát és előmelegített sütőben megsütjük.(Tűpróbával ellenőrizzük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliával fedjük le.)
- A tortát 3 lapra szeljük. Két lapot egymásra helyezve, kívülről befelé haladva, karikákra vágjuk éles késsel a tésztát, 4 különböző méretű tányér (vagy más forma) segítségével (20-16-12-8 cm átmérőjű). Középen egy 4 cm-es pogácsaszaggatót használunk. Így 2x5 db, 2 cm széles tésztagyűrűt kapunk.
- A krémhez a zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tejet, és finomra turmixoljuk.
- A mascarponét habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, s apránként beledolgozzuk a túrókrémet, a citrom levét, és reszelt héját.
- A zselatint lassú tűzön felolvasztjuk, simára dolgozzuk először egy kisebb adag túrókrémmel, majd a teljes mennyiséghez adjuk, jól lehűtjük. Amikor sűrűsödni, dermedni kezd, óvatosan beleforgatjuk a tejszín keményre vert habját, s egy nagyobb méretű, sima csőrös habzsákba töltjük.
- Kívülről befelé haladva, az egészben maradt tortalapra helyezzük az egyik felszabott lap első, a harmadik, és az ötödik gyűrűjét, s a gyűrűk közötti üres hézagba töltjük a krémet. Ezután a következő sorba a második, és a negyedik gyűrű kerül, s a középső tésztakorong, amit a pogácsaszaggatóval vágtunk ki. Ekkor a torta szélén lesz tejszíncsík, és a korongok közötti hézagokban. Ezt a műveletet megismételjük a harmadik sorban is a maradék korongokkal, a sorrendet követve. Ettől lesz szeleteléskor sakktábla-mintázatú a torta.
- A maradék krémmel bevonjuk a tortát, jó pár órán át dermesztjük hűtőben.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8029
- Feltöltés dátuma: 2011. november 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Kijelenthetem, hogy most ez lett a KEDVENC sütim!!! Jó kis kalóriabomba, de isteni finom!!!!! Nagyon krémesnek tűnhet, de egyáltalán nem az az émelygő fajtából való.