Túrókrémes labdabukta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hajni pöttyös konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
138g finomliszt501 kcal
-
63g tej35 kcal
-
8 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
10 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
13g sertészsír113 kcal
-
0g só0 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
9g porcukor34 kcal
-
10 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
38g mascarpone152 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
8g margarin54 kcal
Összesen
1179
kcal
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
550g finomliszt2002 kcal
-
250g tej140 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
50g sertészsír451 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g mascarpone606 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
30g margarin215 kcal
Összesen
4708
kcal
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
34.5g finomliszt126 kcal
-
15.7g tej9 kcal
-
1.9g friss élesztő2 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
3.1g margarin22 kcal
-
3.1g sertészsír28 kcal
-
0g só0 kcal
-
15.7g tehéntúró23 kcal
-
2.2g porcukor8 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
9.4g mascarpone38 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
1.9g margarin13 kcal
Összesen
292
kcal
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.2 g
Zsír
-
Összesen 54.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1015.1 g
-
Cink 165 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 127 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 94.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
1179
kcal
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.9 g
Zsír
-
Összesen 219.1 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 625 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4060.2 g
-
Cink 659 mg
-
Szelén 230 mg
-
Kálcium 658 mg
-
Vas 510 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 1450 mg
-
Nátrium 340 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 531 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 379.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 886 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 458 micro
-
Kolin: 551 mg
-
Retinol - A vitamin: 843 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 506 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 808 micro
Összesen
4708
kcal
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.6 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 19 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
292
kcal
Hozzávalók
-
55 dkg finomliszt
-
2.5 dl tej
-
3 dkg friss élesztő
-
3 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
5 dkg margarin
-
5 dkg sertészsír
-
1 csipet só
-
25 dkg tehéntúró
-
5 ek porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojás
-
15 dkg mascarpone
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
3 ek margarin
Elkészítés
- A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá egy csipet cukrot, és felfuttatjuk körülbelül 10 perc alatt. A lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és végül a zsírt és a margarint. A tálban szép simára dagasztjuk és konyharuhával letakarva 1 órát kelesztjük.
- A töltelékhez a túrót szűrőn áttörjük, majd a cukrokkal, a tojással, a mascarponéval és a citromlével alaposan összekeverjük.
- A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és kinyújtjuk, majd nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden kiszaggatott kerek tészta közepére helyezünk 1 teáskanálnyi tölteléket vagy ízlés szerinti mennyiségben.
- A töltelékes tészták széleit összefogjuk, alul összenyomjuk és kis gombócokat formázunk belőlük. Egy kerámia sütőforma vagy sütőlemez alját margarinnal vékonyan kikenjük, és a kis gombócokat egymás mellé helyezzük, de nem szorosan, mert még kelnek, hiszen letakarva 20 percet még kelesztjük. Ameddig a bukták pihennek a sütőt előmelegítjük 160 fokra.
- Pihentetés után a bukták tetejét vékonyan lekenjük olvasztott margarinnal, a sütőbe helyezzük és 160 fokon 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórva kínáljuk. Tipp: aki szereti, mazsolát is tehet a töltelékbe, nagyon finom ízvilágot ad a buktáknak. Tipp: a szaggatás során keletkezett tésztadarabokat újragyúrás és pár perc pihentetés után újra felhasználhatjuk, méghozzá úgy hogy kis hengereket sodrunk a tésztából, majd hármas fonással kialakított, tetejüket megcukrozott kisebb kalácskákat süthetünk belőle.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 0
- Feltöltés dátuma: 2024. november 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Hajni pöttyös konyhája
23 recept