r
Nosalty Logó

Túrókrémes labdabukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hajni pöttyös konyhája
Túrókrémes labdabukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1179 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4708 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1015.1 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 1179 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.9 g

Zsír

  • Összesen
    219.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4060.2 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1450 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    843 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 4708 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.6 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá egy csipet cukrot, és felfuttatjuk körülbelül 10 perc alatt. A lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és végül a zsírt és a margarint. A tálban szép simára dagasztjuk és konyharuhával letakarva 1 órát kelesztjük.
  2. A töltelékhez a túrót szűrőn áttörjük, majd a cukrokkal, a tojással, a mascarponéval és a citromlével alaposan összekeverjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és kinyújtjuk, majd nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden kiszaggatott kerek tészta közepére helyezünk 1 teáskanálnyi tölteléket vagy ízlés szerinti mennyiségben.
  4. A töltelékes tészták széleit összefogjuk, alul összenyomjuk és kis gombócokat formázunk belőlük. Egy kerámia sütőforma vagy sütőlemez alját margarinnal vékonyan kikenjük, és a kis gombócokat egymás mellé helyezzük, de nem szorosan, mert még kelnek, hiszen letakarva 20 percet még kelesztjük. Ameddig a bukták pihennek a sütőt előmelegítjük 160 fokra.
  5. Pihentetés után a bukták tetejét vékonyan lekenjük olvasztott margarinnal, a sütőbe helyezzük és 160 fokon 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórva kínáljuk. Tipp: aki szereti, mazsolát is tehet a töltelékbe, nagyon finom ízvilágot ad a buktáknak. Tipp: a szaggatás során keletkezett tésztadarabokat újragyúrás és pár perc pihentetés után újra felhasználhatjuk, méghozzá úgy hogy kis hengereket sodrunk a tésztából, majd hármas fonással kialakított, tetejüket megcukrozott kisebb kalácskákat süthetünk belőle.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrókrémes labdabukta
Hajni pöttyös konyhája 23 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...