r
Nosalty Logó

Túrógombóc dió bundában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Túrógombóc dió bundában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 22% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 632 kcal
  • 22% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1262 kcal
  • 22% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 22% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 632 kcal
  • 22% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 1262 kcal
  • 22% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a búzadarát, a sót és a lisztet. Jól átkeverjük. Letakarva 4-5 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt a búzadara jól bedagad.
  2. Főzés előtt egy serpenyőben aranysárgára pirítjuk a diót, és félretesszük.
  3. A túrós masszából kis gombócokat formálunk a kezünkkel. Jó forró, de nem lobogó, enyhén sós vízbe óvatosan beleejtjük. Letakarva addig főzzük, amíg fel nem jön a víz tetejére. Ekkor még kb. 5-6 percig főni hagyjuk. Szűrőkanállal kivesszük a gombócokat, lecsepegtetjük, és beletesszük a diós serpenyőbe. Óvatosan összerázzuk.
  4. Forrón tálaljuk, gyümölcsjoghurtot kínálunk mellé.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4195
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 05.

Ajánló

Ha a túró túl lágy, tehetünk még bele egy kevés búzadarát!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrógombóc dió bundában
Lizinka_ 607 recept

A túrógombóc az egyik kedvenc ételünk. Tartalmas levesek mellé elég gyakran készítem. A recept keresztmamámtól való, a diós bunda  és az öntet pedig a kolléganőmtől. Nagyon jól passzol  a habkönnyű gombócokhoz a pirított dió és a gyümölcsös joghurt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...