r
Nosalty Logó

Túrógombóc ahogy Katrin készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Túrógombóc ahogy Katrin készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A túrógombóc hozzávalóinak összeállíltása

A zsemlemorzsa elkészítése

A gombóc megfőzése, elkészítése

Összesen 278 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A túrógombóc hozzávalóinak összeállíltása

A zsemlemorzsa elkészítése

A gombóc megfőzése, elkészítése

Összesen 1111 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A túrógombóc hozzávalóinak összeállíltása

A zsemlemorzsa elkészítése

A gombóc megfőzése, elkészítése

Összesen 236 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844.6 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 278 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3378.5 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 1111 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.4 g
  • Cink
    139 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    108 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    64 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A túrógombóc hozzávalóinak összeállíltása

A zsemlemorzsa elkészítése

A gombóc megfőzése, elkészítése

Elkészítés

A túrógombóc hozzávalóinak összeállíltása

  1. A túrót, a grízt, a tojást, csipet sót, 1 evőkanál kristálycukorral összedolgozzuk, majd hűtőben legalább 2 órát állni hagyjuk.
  2. Ha rögtön főzzük, akkor szétesik. Ez a trükkje, hogy nem esik szét a gombóc.

A zsemlemorzsa elkészítése

  1. Közben 1 evőkanál étolajon a zsemlemorzsát megpirítjuk, majd ha félrehúztuk a lábost, akkor hozzákeverünk 1 evőkanál kristálycukrot.

A gombóc megfőzése, elkészítése

  1. Egy fazékban felforralunk (1 l) vizet, majd ha forr, belerakjuk az 1 kk sót, és vizes kézzel apró gombócokat formázunk (kb. 20 db lesz belőle).
  2. Vigyázva belerakosgatjuk a forrásban lévő vízbe.
  3. Ha újra forr a víz, hagyjuk kb. 5 percig még forralni, majd kivesszük apródonként, 5 darabonként a gombócokat a vízből, lecsepegtetjük, és belehempergetjük a pirított zsemlemorzsába, majd tálra rendezzük.
  4. Tejföllel és porcukorral tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3724
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 08.

Ajánló

Mi sokszor tartalmas leves után második fogásként esszük... de desszertként is kiváló!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Különösen az unokák nagyon imádják a túrógombócot, ezért ha nálunk ebédelnek, gyakran ezt is készítek a kedvükre...

Hozzávalók

A túrógombóc hozzávalóinak összeállíltása

A zsemlemorzsa elkészítése

A gombóc megfőzése, elkészítése

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...