r
Nosalty Logó

Túrófelfújt eperrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Paskó atya konyhája
Túrófelfújt eperrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 568 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2272 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    975.6 g
  • Cink
    196 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    151 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 568 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    88.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3902.4 g
  • Cink
    784 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    605 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.6 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    612 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1026 micro
Összesen 2272 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.3 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és vajazzunk-cukrozzunk ki egy kb. 20×30 cm-es sütőformát.
  2. Keverjük ki a tojássárgáját cukorral, adjuk hozzá a túrót, tejfölt, lisztet, búzadarát, vaníliát.
  3. A keményre felvert habot, amiből a csipet sót se felejtsük ki, óvatosan keverjük hozzá a túrókrémhez!
  4. Dobáljunk a tészta tetejére gyümölcsöket (meggy, földieper, legutóbb félbevágott, érett fügével készítettem). Ha csokikockákat dobálunk a tésztába, akkor sem rontjuk el! Toljuk be a sütőbe, és süssük, míg enyhén megbarnul.
  5. Porcukorral hintve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10368
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 20.

Ajánló

Ismét egy gyors, gyümölcsös, csupa-túró süti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Paskó atya konyhája 14 recept

Én földieperrel készítettem, fagyasztottam földiepret és meggyet is. Könnyű, édes, túrós finomságot ettem volna. Friss tehéntúrót kaptam a szomszédból, Jolán nénitől, aki maga feji a tehenet, készíti a túrót, így az alapanyagok finomak, frissek voltak. Felfújt lett belőle, mert a tojás habját felverve adtam a túrókrémhez. Nem volt leveses, szép morzsás volt a túró, a tejföl segített krémesíteni. Gyorsan elkészül, illatos, fantasztikus és könnyű süti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...