Túró Rudi piskótarolád
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
8 kcal
-
3g víz0 kcal
A krémhez
-
33g tehéntúró49 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
33g mascarpone135 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
6 kcal
-
0g lapzselatin1 kcal
A bevonáshoz
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
46 kcal
-
16g víz0 kcal
A krémhez
-
200g tehéntúró294 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
200g mascarpone808 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
A bevonáshoz
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
15.8g tojás20 kcal
-
5.8g cukor22 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
1.2g víz0 kcal
A krémhez
-
14.4g tehéntúró21 kcal
-
10.8g porcukor42 kcal
-
14.4g mascarpone58 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.1g lapzselatin1 kcal
A bevonáshoz
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 33.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 734.6 g
-
Cink 87 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 68 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.7 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 53.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 40 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.4 g
Zsír
-
Összesen 202 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4407.6 g
-
Cink 524 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 759 mg
-
Vas 408 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 1596 mg
-
Nátrium 835 mg
-
Réz 21 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 550.4 g
-
Cukor 459 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 320.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 50 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 241 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 580 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 997 micro
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.1 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.6 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 17 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
8 dkg cukor
-
8 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
-
2 ek víz
A krémhez
-
20 dkg tehéntúró
-
15 dkg porcukor
-
20 dkg mascarpone
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db lapzselatin
A bevonáshoz
Elkészítés
A piskótához
- A piskóta hozzávalóiból süssünk egy vékony piskótalapot. Tekerjük fel a papírral együtt, mintha roládot készítenénk, és hagyjuk kihűlni.
- A túrót a tekerős passzírozón törjük át, majd a többi elemmel összerobotoljuk.
- A püspökkenyér formát kibéleljük folpackkal, és beletesszük a "roládot".
- A túrókrémmel úgy töltjük meg, hogy a tészta vége csak összeérjen. A túllógó folpackkal lezárjuk, és mehet a hűtőbe másnapig szokni az új formáját. Egy kicsi krémet félreteszünk a folytatáshoz.
- Másnap a tálaló tálra borítjuk a tortát úgy, hogy a szélek felül legyenek, és lehelet vékonyan megkenjük a maradék krémmel.
- 2 nylon között nyújtjuk méretre a fehér marcipánt, majd befedjük a tortát. (Nyugodtabb voltam, hogy a marcipán is összefogja a piskótát, és véletlenül sem szökik ki alul.)
- A piros marcipánt is 2 nylon között nyújtjuk ki, és a linzerforma közepével szaggatjuk ki a pöttyöket. A piros marcipántáblát dekorceruzával írjuk meg.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 160
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 54132
- Feltöltés dátuma: 2010. március 13.
Ajánló
Tippek, megjegyzések: Közel sem olyan bonyolult a marcipánnal dolgozni, mint gondoltam. A porcukrozással való nyújtást nem tudtam elfogadni. Mivel minden ragadós tésztát nylon között nyújtok ki extra lisztezés helyett, így ezt is megpróbáltam. Bejött. Még a munkaterület is tiszta maradt. A marcipán alá ragasztónak lehet használni a krémet. Ha 2 marcipánt kell rögzíteni, akkor elég vékonyan megvizezni a pöttyöt. A megmaradt marcipánt betettem a fagyasztóba, amíg megszületik az újabb ötlet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Mivel Matyi imádja a marcipánt is és a túró rudit is, az ötletet itt találtam, amit a családi ízlésnek megfelelően átalakítottam. A zselatint azért tettem a krémbe, hogy a városon átzötyögve se rázódjon szét. Ezután már csak a hatásra kellett várnom, ami nem maradt el.