r
Nosalty Logó

Tükörtojás-süti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva házias konyhája
Tükörtojás-süti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

538
Kalória
8.6g
Fehérje
64.6g
Szénhidrátok
27.2g
Zsír
102.6g
Víz
139.5g
Koleszterin
1.7g
Rost
40.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 538 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 6453 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 189 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    102.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 538 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.7 g

Zsír

  • Összesen
    326.1 g
  • Telített zsírsav
    185 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1674 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4548.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1872 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1231 mg
  • Nátrium
    1044 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    775.7 g
  • Cukor
    484 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1231.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2549 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6965 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1491 micro
Összesen 6453 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A pudingot a tejjel és a cukrokkal a csomagoláson megjelölt módon főzzük.
  2. Majd közvetlenül a krémet frissentartó fóliával befedjük, hagyjuk lehűlni, és végül hozzákeverjük a tejfölt. Melegítsük a sütőt 200 fokra.
  3. 250 g vajat, 200 g porcukrot, 1 csomag vaníliacukrot összekeverjük. A tojásokat egyesével hozzákeverjük, habosítjuk.
  4. Majd a sütőporral összekevert liszttel is összekeverjük.
  5. Egy gáztepsi méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, és egyenletesen eligazítjuk benne a tésztát. 15 percig sütjük.
  6. Közben a sárgabarackkonzervet is lecsöpögtetjük, a levét megtartjuk.
  7. 15 perc sütés után a pudingkrémet egyenletesen rákenjük a tésztára, és a barackokat is elosztjuk egyenletesen a tetején. 10 percig újból sütjük. Miután készre sült a tésztánk, hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. A tortazselét a csomagoláson megjelölt módon elkészítjük (a barackkonzerv levét itt fölhasználhatjuk, vízzel kiegyenlítjük, ha szükséges, cukorral még ízesítjük). Majd egyenletesen bevonjuk a sütemény tetejét vele. Jó étvágyat

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Spiegeleikuchen egy klasszikus német sütemény.  Egyszerűen elkészíthető, finom süteményt alkotunk ezzel a recepttel, ami nagyon kedvelt itt, Németországban.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kekszes-pudingos szelet

A tiramisu korszak előtt is létezett házi krémessüti-készítés. A szocializmus egyik élelmiszeripari sztárterméke a pudingpor volt. Ebből aztán készültek nyakra-főre a desszertek. Nagy ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!