Trüffelkrémes focimez torta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
83g tojás104 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A trüffelkrémhez
-
113g növényi habtejszín282 kcal
-
81g étcsokoládé444 kcal
A díszítéshez
-
125g cukorfondant433 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
1403
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
660g tojás831 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A trüffelkrémhez
-
900g növényi habtejszín2259 kcal
-
650g étcsokoládé3549 kcal
A díszítéshez
-
1000g cukorfondant3460 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
11218
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
18.8g tojás24 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
5.1g finomliszt19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A trüffelkrémhez
-
25.6g növényi habtejszín64 kcal
-
18.5g étcsokoládé101 kcal
A díszítéshez
-
28.5g cukorfondant99 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
320
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 58.4 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 956.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 335 mg
-
Nátrium 353 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.1 g
-
Cukor 157 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 216 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 394 micro
Összesen
1403
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 210.3 g
Zsír
-
Összesen 467.3 g
-
Telített zsírsav 337 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 2231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7648.5 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 260 mg
-
Kálcium 717 mg
-
Vas 64 mg
-
Magnézium 1058 mg
-
Foszfor 2683 mg
-
Nátrium 2826 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1521.1 g
-
Cukor 1260 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 470.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 942 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 476 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 320 micro
-
Kolin: 1725 mg
-
Retinol - A vitamin: 929 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3155 micro
Összesen
11218
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.3 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
320
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
12 db tojás
-
12 ek cukor
-
12 evőkanál finomliszt
-
1 csipet só
-
3 csepp citromlé
A trüffelkrémhez
-
9 dl növényi habtejszín
-
65 dkg étcsokoládé
A díszítéshez
-
1 kg cukorfondant
Elkészítés
A piskótához
- Piskóta: Egy keverőtálban a tojásfehérjét a csipet sóval és citromlével elkezdjük felverni. Ha már jó kemény, kanalanként belekeverjük a cukrot és azzal is jól kikeverjük. Ha már nem serceg a cukor, a tojásságáját is egyenként belekeverjük és az utolsó után még kb. 1 percig keverjük. Ha már jó sűrű a massza, kanalanként fakanállal belekeverjük a lisztet.
- A sütőt 180 fokra bemelegítjük. A tepsibe sütőpapírt teszünk és beleöntjük a masszát. Tűpróbáig sütjük. Sütőtől függ, de 10 percig nem nyúlunk hozzá, majd visszavesszük a hőt 160 fokra, és még kb. 25-30 percig sütjük. Megsülés után 10 percig még maradhat a tepsiben, majd pofára fordítva egy konyharuhára borítjuk és óvatosan levesszük a sütőpapírt. Ha kihűlt, háromba vágjuk.
- Krém: A tejszínt felforraljuk és apróra törve beletesszük a csokit, hagyjuk teljesen elolvadni. Kihűlés után másnapig legyen a hűtőben, majd a habverő legalacsonyabb fokozatán elkezdjük felverni. Ha már kezd jónak kinézni emeljük a fordulatszámot. Addig keverjük, amíg jó lesz az állaga. Ezzel kenjük meg a piskótát, de kívülre is maradjon egy kicsi, hogy vékonyan bekenhessük a decormassza alatt.
- "Faragás": előkészítjük azt a tálcát, amin lesz a torta. Mérjük le, mekkora mez fér el rajta. Ennek ismeretében megszabjuk a tortát. A karrészt a levágott részekből alakítjuk ki. Ha kevés a piskóta, lehet még egy kisebbet sütni (nekem szükséges volt!!!!!). A nyakát is kialakítjuk. Lekenjük vékonyan a krémmel és betesszük a hűtőbe pár órára, de akár egy éjszakára is lehet.
- Díszítés: A decormasszát befestjük az ételfestékkel. Úgy kell kalkulálni, hogy a legtöbb a kék, kicsivel kevesebb a piros és még kevesebb maradjon fehér. A decormassza festését is javasolt előző nap elvégezni.
- Összeállítás: A tortát kivesszük a hűtőből és teljesen elsimogatjuk a felületét, de az oldalán is. Olyan helyre tesszük, hogy könnyen tudjunk dolgozni rajta. Műanyag felületen kinyújtjuk először a kék decormasszát, és (pl. egy pizzavágóval) megfelelő széles és hosszú csíkokat vágunk. Előtte mindent le kell mérni! Feltesszük a csíkokat és óvatosan elsimogatjuk. Következik a piros csík, azt is jól elsimogatjuk. Végül a fehér csíkokat is feltesszük.
- A maradék fehér decormasszából "kukacokat" gyurmázunk, és betűket és számokat formázva elkészítjük a feliratot. Ha még mindig van fehér masszánk, az elejére készíthetünk pár focilabdát. (Fekete "pöttyöket" régebbi maradékból tettem rá.)
- Jól átnézzük és biztosan alulra kell egy kis takarás, amit bármelyik maradékból, de leginkább a kékből lehet elvégezni. Kukacokat sodrunk és szépen végigvezetjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 37x28
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3650
- Feltöltés dátuma: 2012. november 27.
Ajánló
Csakis valamilyen alkalomra, mert munkaigényes!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Boszi
159 recept
Keresztfiúnk nagy focirajongó (Barcelona), így született ez a focista mez ötlete. A csokis tortákat szereti, ezért lett ez a fini krém. A többi meg adta magát. Remélem el lehet menni a recepten! Egy-két gondolat még: mielőtt hozzálátsz találd ki, mire teszed a tortát, mert annak megfelelő méretűnek kell lenni a piskótának, így változhat a hozzávalók mennyisége is. Én nem réteslisztet használtam és a foltos piskótát készítettem el, ami a Somlói galuska tortához hasonlít, mert egy vaníliás-kakaós-diós masszából állt. Ha valaki nem akar decormasszát színezgetni, lehet már színes marcipán tömböket kapni, pesze nem olcsó! A krémből sem kell ennyi, ha kisebb lesz a torta.