r
Nosalty Logó

Trüffelkrémes focimez torta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Boszi
Trüffelkrémes focimez torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A trüffelkrémhez

A díszítéshez

Összesen 1403 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A trüffelkrémhez

A díszítéshez

Összesen 11218 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A trüffelkrémhez

A díszítéshez

Összesen 320 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    956.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.1 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 1403 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.3 g

Zsír

  • Összesen
    467.3 g
  • Telített zsírsav
    337 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7648.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    1058 mg
  • Foszfor
    2683 mg
  • Nátrium
    2826 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1521.1 g
  • Cukor
    1260 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    942 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    1725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3155 micro
Összesen 11218 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A trüffelkrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta: Egy keverőtálban a tojásfehérjét a csipet sóval és citromlével elkezdjük felverni. Ha már jó kemény, kanalanként belekeverjük a cukrot és azzal is jól kikeverjük. Ha már nem serceg a cukor, a tojásságáját is egyenként belekeverjük és az utolsó után még kb. 1 percig keverjük. Ha már jó sűrű a massza, kanalanként fakanállal belekeverjük a lisztet.
  2. A sütőt 180 fokra bemelegítjük. A tepsibe sütőpapírt teszünk és beleöntjük a masszát. Tűpróbáig sütjük. Sütőtől függ, de 10 percig nem nyúlunk hozzá, majd visszavesszük a hőt 160 fokra, és még kb. 25-30 percig sütjük. Megsülés után 10 percig még maradhat a tepsiben, majd pofára fordítva egy konyharuhára borítjuk és óvatosan levesszük a sütőpapírt. Ha kihűlt, háromba vágjuk.
  3. Krém: A tejszínt felforraljuk és apróra törve beletesszük a csokit, hagyjuk teljesen elolvadni. Kihűlés után másnapig legyen a hűtőben, majd a habverő legalacsonyabb fokozatán elkezdjük felverni. Ha már kezd jónak kinézni emeljük a fordulatszámot. Addig keverjük, amíg jó lesz az állaga. Ezzel kenjük meg a piskótát, de kívülre is maradjon egy kicsi, hogy vékonyan bekenhessük a decormassza alatt.
  4. "Faragás": előkészítjük azt a tálcát, amin lesz a torta. Mérjük le, mekkora mez fér el rajta. Ennek ismeretében megszabjuk a tortát. A karrészt a levágott részekből alakítjuk ki. Ha kevés a piskóta, lehet még egy kisebbet sütni (nekem szükséges volt!!!!!). A nyakát is kialakítjuk. Lekenjük vékonyan a krémmel és betesszük a hűtőbe pár órára, de akár egy éjszakára is lehet.
  5. Díszítés: A decormasszát befestjük az ételfestékkel. Úgy kell kalkulálni, hogy a legtöbb a kék, kicsivel kevesebb a piros és még kevesebb maradjon fehér. A decormassza festését is javasolt előző nap elvégezni.
  6. Összeállítás: A tortát kivesszük a hűtőből és teljesen elsimogatjuk a felületét, de az oldalán is. Olyan helyre tesszük, hogy könnyen tudjunk dolgozni rajta. Műanyag felületen kinyújtjuk először a kék decormasszát, és (pl. egy pizzavágóval) megfelelő széles és hosszú csíkokat vágunk. Előtte mindent le kell mérni! Feltesszük a csíkokat és óvatosan elsimogatjuk. Következik a piros csík, azt is jól elsimogatjuk. Végül a fehér csíkokat is feltesszük.
  7. A maradék fehér decormasszából "kukacokat" gyurmázunk, és betűket és számokat formázva elkészítjük a feliratot. Ha még mindig van fehér masszánk, az elejére készíthetünk pár focilabdát. (Fekete "pöttyöket" régebbi maradékból tettem rá.)
  8. Jól átnézzük és biztosan alulra kell egy kis takarás, amit bármelyik maradékból, de leginkább a kékből lehet elvégezni. Kukacokat sodrunk és szépen végigvezetjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3652
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 27.

Ajánló

Csakis valamilyen alkalomra, mert munkaigényes!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztfiúnk nagy focirajongó (Barcelona), így született ez a focista mez ötlete. A csokis tortákat szereti, ezért lett ez a fini krém. A többi meg adta magát. Remélem el lehet menni a recepten! Egy-két gondolat még: mielőtt hozzálátsz találd ki, mire teszed a tortát, mert annak megfelelő méretűnek kell lenni a piskótának, így változhat a hozzávalók mennyisége is. Én nem réteslisztet használtam és a foltos piskótát készítettem el, ami a Somlói galuska tortához hasonlít, mert egy vaníliás-kakaós-diós masszából állt. Ha valaki nem akar decormasszát színezgetni, lehet már színes marcipán tömböket kapni, pesze nem olcsó! A krémből sem kell ennyi, ha kisebb lesz a torta.

Hozzávalók

A piskótához

A trüffelkrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...