r
Nosalty Logó

Trouchia

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Dacota
Trouchia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1092 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1326.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    1051 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    4488 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13389 micro
Összesen 273 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5306.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    1333 mg
  • Nátrium
    2185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    4204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    1093 mg
  • Retinol - A vitamin:
    663 micro
  • α-karotin
    207 micro
  • β-karotin
    17953 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53555 micro
Összesen 1092 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    415 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1771 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5284 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mángoldot megmossuk, megszárítjuk, kivágjuk a középső, vastag erét, és összetépkedjük vagy felvágjuk, ahogy jobban esik. :)
  2. Egy evőkanál olívaolajat felmelegítünk egy serpenyőben, és rátesszük a mángoldot. Takarék lángon addig főzzük, amíg össze nem esik (kb. 10 perc). Kivesszük a serpenyőből, a serpenyőt tisztára töröljük.
  3. Amíg a mángold párolódott, a tojásokat felvertük, sóztuk, borsoztuk, belereszeltük a parmezánt (2-3 evőkanálnyit kihagytunk).
  4. A tojásos masszába keverjük a mángoldot és az összeaprított petrezselymet, plusz a mazsolát.
  5. Újabb 1 kanál olajat melegítünk, beleöntjük a masszát, és szépen kevergetjük, hogy mindenhol egyformán legyen benne a mángoldból. Csak addig keverjük, amíg el nem kezd szilárdulni!
  6. Takarék lángon sütjük kb. 5 percig. Ha már alá tudunk nyúlni fakanállal, anélkül, hogy levet találnánk, ideje megfordítani.
  7. A serpenyőre teszünk egy tányért, egyetlen mozdulattal megfordítjuk a félig kész masszát. Teszünk még egy kanál olajat a serpenyőbe, és ha meleg, visszacsúsztatjuk az omlettet. A tetejére sajtot reszelünk, és még kb. 3-4 percig sütjük, hogy teljesen átsüljön.
  8. Tálalhatjuk azonnal, torta szerűen szeletelve vagy megvárhatjuk, míg kihűl, akkor kockázhatjuk fel.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 338
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 39873
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy francia lány lakott nálam pár napig két évvel ezelőtt - tőle kaptam ezt a receptet. Olyan, mint a tortilla, csak mángolddal és mazsolával. Bővebb sztori itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...