r
Nosalty Logó

Toszkán pite spenóttal és sült paradicsommal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takibácsi
Toszkán pite spenóttal és sült paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 388 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3876 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 249 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    873.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    386 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 388 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    134.2 g

Zsír

  • Összesen
    270.5 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8734.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1387 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1673 mg
  • Nátrium
    5224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2475 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    269 micro
  • K vitamin:
    279 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    887 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2148 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    3851 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    7601 micro
Összesen 3876 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    246 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet egy tálba tesszük, és hideg kockázott vajjal eldolgozzuk. Homogén, morzsalékos állagot kapunk. Ezt követően hozzáadjuk a tojást, a sót, és ha szükségesnek tartjuk, kicsi tejjel segíthetünk rajta, hogy gombócot gyúrjunk belőle.
  2. A kész tésztát fóliába téve betesszük a hűtőbe 1 órára.
  3. Miután letelt a tészta pihenőideje, kivesszük a hűtőből, és lisztezett felületen elkezdjük vékonyra nyújtani. Akkorára nyújtsuk, hogy belepasszoljon a sütőformába. A képen látható pite egy 24 cm-es, kapcsos tortaformában készült.
  4. Ha a tésztát a formába tettük, villával szurkáljuk meg az alját is és az oldalát is, majd következik a "vakon sütés".
  5. Béleljük ki a piténket sütőpapírral, és töltsük meg nehezékkel (pl. szárazbab, lencse, rizs, stb.). 190 °C-ra előmelegített sütőben süssük így a piténket kb. 15 percig. Ezután távolítsuk el a nehezéket sütőpapírral együtt, és süssük további 5-10 percig, hogy az alja is elkezdjen kicsit sülni, barnulni, majd vegyük ki a félig sült sütinket a sütőből.

Töltelék

  1. Amíg a tésztánk sül, előkészíthetjük a belevalót.
  2. Egy serpenyőben olívaolajon elkezdjük megpirítani a durvára vágott hagymákat. Ha egy kicsit megfonnyadt, hozzáadjuk a kockázott bacont, és együtt sütjük tovább. Mikor a hagymás-szalonnás keverékünk igazán jó illatú és guszta, egy evőkanál szójaszósszal forrón forgassuk össze, majd tegyük félre pihenni.
  3. Egy tálban keverjük össze a tojásokat és a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és tegyünk hozzá egy kevés olasz fűszerkeveréket, majd keverjük bele a reszelt sajt felét.
  4. Ha a tésztánk megsült, az aljára terítsük el a hagymás-szalonnás keveréket. Egy kevés tojásos keveréket öntsünk rá, majd terítsük el a sonkát a tojáson, és szórjuk meg a spenótlevelekkel.
  5. Ezután a maradék tojásos keveréket is öntsük rá, rázzuk kicsit össze, hogy mindenhova kerüljön belőle. Szórjuk meg a maradék reszelt sajttal a tetejét.
  6. Vékonyra szeletelt paradicsomkarikákat tegyünk a tetejére, amit sózzunk, és szórjuk meg a fűszerkeverékkel is az egészet. Végül mehet egy kevés olívaolaj a tetejére (permetezve akár).
  7. Miután minden belekerült, mehet vissza az egész a sütőbe további 20-25 perce, figyelve, hogy ne égjen el :) Melegen is tuti, de szerintem hidegen az igazi egy meleg nyári napon!:)
  8. Egy pohár hűvös száraz bor jó társa lehet :) Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3774
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Toszkán pite spenóttal és sült paradicsommal
Takibácsi 27 recept

Ő szintén céges partira készült, zamatos nyári ízekkel, hogy jól lakjunk. Imádom a sült paradicsomot :)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...