Toszkán pite spenóttal és sült paradicsommal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Takibácsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
25g finomliszt91 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g tej1 kcal
Töltelék
-
1g olívaolaj7 kcal
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
9g lilahagyma3 kcal
-
10g bacon39 kcal
-
1g szójaszósz1 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
15g sajt53 kcal
-
10g sonka14 kcal
-
7g spenót1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
15g koktélparadicsom3 kcal
Összesen
388
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
4g só0 kcal
-
20g tej11 kcal
Töltelék
-
8g olívaolaj71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
70g spenót12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
150g koktélparadicsom27 kcal
Összesen
3876
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
16g finomliszt58 kcal
-
9.6g vaj69 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.3g tej1 kcal
Töltelék
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
5.7g lilahagyma2 kcal
-
6.4g bacon25 kcal
-
0.6g szójaszósz0 kcal
-
14g tojás18 kcal
-
6.4g habtejszín19 kcal
-
9.6g sajt34 kcal
-
6.4g sonka9 kcal
-
4.5g spenót1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
9.6g koktélparadicsom2 kcal
Összesen
249
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 873.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 522 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 215 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 385 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 386 micro
-
Lut-zea 760 micro
Összesen
388
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 134.2 g
Zsír
-
Összesen 270.5 g
-
Telített zsírsav 143 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1584 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8734.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 1387 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 1673 mg
-
Nátrium 5224 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 220.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 757.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2475 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 269 micro
-
K vitamin: 279 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 367 micro
-
Kolin: 887 mg
-
Retinol - A vitamin: 2148 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 3851 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 7601 micro
Összesen
3876
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 557.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 333 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 246 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 246 micro
-
Lut-zea 485 micro
Összesen
249
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
25 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
1 kávéskanál só
Töltelék
-
1 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db lilahagyma
-
1 ek szójaszósz
-
4 db tojás
-
100 ml habtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
olasz fűszerkeverék ízlés szerint
-
15 dkg koktélparadicsom
Elkészítés
Tészta
- A lisztet egy tálba tesszük, és hideg kockázott vajjal eldolgozzuk. Homogén, morzsalékos állagot kapunk. Ezt követően hozzáadjuk a tojást, a sót, és ha szükségesnek tartjuk, kicsi tejjel segíthetünk rajta, hogy gombócot gyúrjunk belőle.
- A kész tésztát fóliába téve betesszük a hűtőbe 1 órára.
- Miután letelt a tészta pihenőideje, kivesszük a hűtőből, és lisztezett felületen elkezdjük vékonyra nyújtani. Akkorára nyújtsuk, hogy belepasszoljon a sütőformába. A képen látható pite egy 24 cm-es, kapcsos tortaformában készült.
- Ha a tésztát a formába tettük, villával szurkáljuk meg az alját is és az oldalát is, majd következik a "vakon sütés".
- Béleljük ki a piténket sütőpapírral, és töltsük meg nehezékkel (pl. szárazbab, lencse, rizs, stb.). 190 °C-ra előmelegített sütőben süssük így a piténket kb. 15 percig. Ezután távolítsuk el a nehezéket sütőpapírral együtt, és süssük további 5-10 percig, hogy az alja is elkezdjen kicsit sülni, barnulni, majd vegyük ki a félig sült sütinket a sütőből.
Töltelék
- Amíg a tésztánk sül, előkészíthetjük a belevalót.
- Egy serpenyőben olívaolajon elkezdjük megpirítani a durvára vágott hagymákat. Ha egy kicsit megfonnyadt, hozzáadjuk a kockázott bacont, és együtt sütjük tovább. Mikor a hagymás-szalonnás keverékünk igazán jó illatú és guszta, egy evőkanál szójaszósszal forrón forgassuk össze, majd tegyük félre pihenni.
- Egy tálban keverjük össze a tojásokat és a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és tegyünk hozzá egy kevés olasz fűszerkeveréket, majd keverjük bele a reszelt sajt felét.
- Ha a tésztánk megsült, az aljára terítsük el a hagymás-szalonnás keveréket. Egy kevés tojásos keveréket öntsünk rá, majd terítsük el a sonkát a tojáson, és szórjuk meg a spenótlevelekkel.
- Ezután a maradék tojásos keveréket is öntsük rá, rázzuk kicsit össze, hogy mindenhova kerüljön belőle. Szórjuk meg a maradék reszelt sajttal a tetejét.
- Vékonyra szeletelt paradicsomkarikákat tegyünk a tetejére, amit sózzunk, és szórjuk meg a fűszerkeverékkel is az egészet. Végül mehet egy kevés olívaolaj a tetejére (permetezve akár).
- Miután minden belekerült, mehet vissza az egész a sütőbe további 20-25 perce, figyelve, hogy ne égjen el :) Melegen is tuti, de szerintem hidegen az igazi egy meleg nyári napon!:)
- Egy pohár hűvös száraz bor jó társa lehet :) Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 127
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3774
- Feltöltés dátuma: 2018. június 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Takibácsi
27 recept
Ő szintén céges partira készült, zamatos nyári ízekkel, hogy jól lakjunk. Imádom a sült paradicsomot :)