r
Nosalty Logó

Toszkán marharagu toszkán lepénykenyérrel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Toszkán marharagu toszkán lepénykenyérrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 432 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1728 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    563 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 432 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3700.1 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    2241 mg
  • Nátrium
    646 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1415.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    909 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2251 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 1728 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    513 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsom pucolásakor a magos részt ne dobjuk ki azonnal, gyűjtsük össze egy tálba, mert amikor a paradicsom már össze van kockázva, enyhén átpaszírozva, hogy a magok ne törjenek össze, még sok levet ki lehet nyerni belőle. Ahhoz, hogy könnyebben meg tudjuk pucolni a paradicsomokat, forrásba lévő vízbe dobjuk 1 percig.
  2. A húst egy vastag falú fazékban összekeverjük a paradicsommal, fokhagymával, borssal, rozmaringgal és zsályával, majd felöntjük az alaplével. Félig lefedve, a kicsinél egy picivel nagyobb lángon elkezdjük főzni.
  3. Az első óra után levesszük a fedőt, s így főzzük egy órát még. A második óra végén beleöntjük a bort, s ekkor már kis lángon, főzzük még kb. 1 óra hosszat, amíg a hús meg nem puhul. Fél órával a vége előtt megkóstoljuk, hogy elég sós és borsos-e, s ha még szükség van bele valamire, akkor beletesszük. Amint a hús megpuhult, lepénykenyérrel tálaljuk.
  4. A végén toszkán lepénykenyérrel tálaljuk, melyet ne vágjunk, hanem tépjünk.
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5705
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hideg, téli napra egy finom, testes ragu, egyenesen Toszkánából.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...