Toszkán marharagu toszkán lepénykenyérrel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
250g marhacomb355 kcal
-
125g paradicsom23 kcal
-
1g bors1 kcal
-
188g marha alaplé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
63g száraz vörösbor51 kcal
Összesen
432
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1000g marhacomb1420 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
2g bors5 kcal
-
750g marha alaplé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
250g száraz vörösbor205 kcal
Összesen
1728
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
39.9g marhacomb57 kcal
-
19.9g paradicsom4 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
29.9g marha alaplé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
10g száraz vörösbor8 kcal
Összesen
69
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.3 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 925 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 560 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 353.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 227 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 563 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3216 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
432
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 221 g
Zsír
-
Összesen 56.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3700.1 g
-
Cink 40 mg
-
Szelén 324 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 300 mg
-
Foszfor 2241 mg
-
Nátrium 646 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1415.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 43 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 909 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 505 micro
-
β-karotin 2251 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 625 micro
Összesen
1728
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 513 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
69
kcal
Hozzávalók
-
7.5 dl marha alaplé
-
2 teáskanál zsálya
-
2.5 dl száraz vörösbor
Elkészítés
- A paradicsom pucolásakor a magos részt ne dobjuk ki azonnal, gyűjtsük össze egy tálba, mert amikor a paradicsom már össze van kockázva, enyhén átpaszírozva, hogy a magok ne törjenek össze, még sok levet ki lehet nyerni belőle. Ahhoz, hogy könnyebben meg tudjuk pucolni a paradicsomokat, forrásba lévő vízbe dobjuk 1 percig.
- A húst egy vastag falú fazékban összekeverjük a paradicsommal, fokhagymával, borssal, rozmaringgal és zsályával, majd felöntjük az alaplével. Félig lefedve, a kicsinél egy picivel nagyobb lángon elkezdjük főzni.
- Az első óra után levesszük a fedőt, s így főzzük egy órát még. A második óra végén beleöntjük a bort, s ekkor már kis lángon, főzzük még kb. 1 óra hosszat, amíg a hús meg nem puhul. Fél órával a vége előtt megkóstoljuk, hogy elég sós és borsos-e, s ha még szükség van bele valamire, akkor beletesszük. Amint a hús megpuhult, lepénykenyérrel tálaljuk.
- A végén toszkán lepénykenyérrel tálaljuk, melyet ne vágjunk, hanem tépjünk.
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5705
- Feltöltés dátuma: 2013. február 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Hideg, téli napra egy finom, testes ragu, egyenesen Toszkánából.