r
Nosalty Logó

Torta Pasqualina

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Torta Pasqualina
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 595 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3574 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1492.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    370 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4139 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9064 micro
Összesen 595 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    140.5 g

Zsír

  • Összesen
    264.8 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8957.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    2898 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    542 mg
  • Foszfor
    2294 mg
  • Nátrium
    3039 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1093.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3322 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    2220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1030 micro
  • Kolin:
    1048 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24832 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54384 micro
Összesen 3574 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1240 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2715 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kinyújtunk 1 mm vastagra, melyet 4-4 rétegben használunk a torta alsó és a felső részén.
  2. Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, dinszteljük meg rajta az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a megtisztított, csíkokra vágott spenótot, pároljuk 2 percig, amíg összeesik. Húzzuk le a tűzről, és hűtsük ki. Ha kihűlt, kézzel nyomkodjuk ki belőle a nedvességet, és ha szükséges, vágjuk kisebb darabokra a spenótleveleket, hogy a ricottával egyenletesen el tudjuk majd keverni.
  3. Egy keverőtálban villával keverjük össze a ricottát, spenótot, zöldfűszereket, a reszelt sajtot, és adjunk hozzá 2 felvert tojást. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Olívaolajjal kenjünk ki egy kapcsos tortaformát. Lisztezzük meg a nyújtódeszkát és egy tésztagombócot is, és nyújtsuk 1 mm vastagságúra, majd helyezzük a tortaforma aljába úgy, hogy a tészta túlnyúljon a forma peremén (ezt a tésztát kell majd a tetejére visszahajtani). Olajozzuk be a tészta tetejét, és ismételjük meg a műveletet további 4 réteg tésztával.
  5. Kanalazzuk a ricottás keveréket a tésztára. Egy evőkanállal csináljunk 4 mélyedést a töltelékbe, ezekbe óvatosan üssük bele egyesével a tojásokat (nyersen!).
  6. Amikor kész, elkezdjük a tésztarétegeket egymásra helyezni, s mint az előzőekben, itt is minden réteget megkenünk olívaolajjal. Amikor elfogyott a tészta, éles késsel levágjuk a peremen túllógó rétegeket, és szorosan visszahajtjuk a széleket, hogy lezárjuk az oldalát. Villával megszurkáljuk a tetejét, majd kicsit beolajozzuk, és megkenjük tojással. 45-50 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  7. A formában hagyjuk kihűlni, langyosan felszeleteljük, így a legfinomabb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4263
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokat gondolkodtam, hogy édes vagy sós húsvéti finomság legyen, amit hozok, de annyi édeset találtam mindenhol a neten, hogy úgy gondoltam, legyen egy kis sós is. Ez a finomság nem hiányozhat az olasz asztalokról Húsvét idején. Aki teheti, mángolddal készítse, azzal az igazi. EZZEL SZERETNÉK KELLEMES HÚSVÉTOT KÍVÁNNI MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK, S PERSZE IGÉNY SZERINT LOCSOLÓKAT IS A LÁNYOKNAK :-)! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...