Torta Pasqualina
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
46g leveles tészta170 kcal
-
13g olívaolaj118 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
100g spenót17 kcal
-
83g ricotta125 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
Összesen
595
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
80g olívaolaj707 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
600g spenót99 kcal
-
500g ricotta750 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
3g majoranna8 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
3574
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
13.7g leveles tészta51 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
30g spenót5 kcal
-
25g ricotta37 kcal
-
20 kcal
-
16.5g tojás21 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
Összesen
178
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 44.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1492.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 483 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 382 mg
-
Nátrium 506 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 182.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 554 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 370 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 208 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4139 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9064 micro
Összesen
595
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 140.5 g
Zsír
-
Összesen 264.8 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1393 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8957.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 2898 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 542 mg
-
Foszfor 2294 mg
-
Nátrium 3039 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1093.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3322 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 307 micro
-
K vitamin: 2220 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1030 micro
-
Kolin: 1048 mg
-
Retinol - A vitamin: 1251 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24832 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54384 micro
Összesen
3574
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 447.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1240 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2715 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
-
1 csomag leveles tészta
-
80 ml olívaolaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
50 dkg ricotta
-
10 dkg parmezán sajt
-
6 db tojás
-
1 ek petrezselyem
-
1 ek majoranna
Elkészítés
- A leveles tésztát kinyújtunk 1 mm vastagra, melyet 4-4 rétegben használunk a torta alsó és a felső részén.
- Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, dinszteljük meg rajta az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a megtisztított, csíkokra vágott spenótot, pároljuk 2 percig, amíg összeesik. Húzzuk le a tűzről, és hűtsük ki. Ha kihűlt, kézzel nyomkodjuk ki belőle a nedvességet, és ha szükséges, vágjuk kisebb darabokra a spenótleveleket, hogy a ricottával egyenletesen el tudjuk majd keverni.
- Egy keverőtálban villával keverjük össze a ricottát, spenótot, zöldfűszereket, a reszelt sajtot, és adjunk hozzá 2 felvert tojást. Sózzuk, borsozzuk.
- Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Olívaolajjal kenjünk ki egy kapcsos tortaformát. Lisztezzük meg a nyújtódeszkát és egy tésztagombócot is, és nyújtsuk 1 mm vastagságúra, majd helyezzük a tortaforma aljába úgy, hogy a tészta túlnyúljon a forma peremén (ezt a tésztát kell majd a tetejére visszahajtani). Olajozzuk be a tészta tetejét, és ismételjük meg a műveletet további 4 réteg tésztával.
- Kanalazzuk a ricottás keveréket a tésztára. Egy evőkanállal csináljunk 4 mélyedést a töltelékbe, ezekbe óvatosan üssük bele egyesével a tojásokat (nyersen!).
- Amikor kész, elkezdjük a tésztarétegeket egymásra helyezni, s mint az előzőekben, itt is minden réteget megkenünk olívaolajjal. Amikor elfogyott a tészta, éles késsel levágjuk a peremen túllógó rétegeket, és szorosan visszahajtjuk a széleket, hogy lezárjuk az oldalát. Villával megszurkáljuk a tetejét, majd kicsit beolajozzuk, és megkenjük tojással. 45-50 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
- A formában hagyjuk kihűlni, langyosan felszeleteljük, így a legfinomabb.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4271
- Feltöltés dátuma: 2013. április 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Sokat gondolkodtam, hogy édes vagy sós húsvéti finomság legyen, amit hozok, de annyi édeset találtam mindenhol a neten, hogy úgy gondoltam, legyen egy kis sós is. Ez a finomság nem hiányozhat az olasz asztalokról Húsvét idején. Aki teheti, mángolddal készítse, azzal az igazi. EZZEL SZERETNÉK KELLEMES HÚSVÉTOT KÍVÁNNI MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK, S PERSZE IGÉNY SZERINT LOCSOLÓKAT IS A LÁNYOKNAK :-)!