r
Nosalty Logó

Török töltött padlizsán

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Török töltött padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 528 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 35 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    969 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6197 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 132 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1062.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1299.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    792 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    3875 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24787 micro
  • Lut-zea
    3124 micro
Összesen 528 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1662 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 35 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat félbevágjuk, beirdaljuk a “húsukat”, és egy kanál segítségével, kikanalazzuk és félrerakjuk, mert még szükségünk lesz rá.
  2. Az olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a római köményt és az apróra vágott fokhagymát.
  3. Ezután felöntjük a paradicsomkonzervvel, és megszórjuk a szegfűborssal, sóval és borssal.
  4. Közepes tűzőn hagyjuk, hogy elkezdjen besűrűsödni a szósz, de időközben hozzászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
  5. Majd az előzőleg kikanalazott padlizsán húst kockákra vágjuk, és ezt is a paradicsomos szószunkhoz rakjuk, és jól összekeverjük.
  6. Ha esetleg túl száraz lenne ennél a pontnál a szószunk, akkor pár evőkanál vízzel szaftosítsuk, és hagyjuk még 5-7 percig rotyogni, hogy a padlizsán is megfőjön.
  7. A legvégén meg keverjük hozzá a sűrített paradicsomot, aztán már csak meg kell tölteni a padlizsánokat.
  8. Egy sütőedénybe rakjunk keveset az elkészült szószos töltelékből, amihez adjunk egy kevés vizet, és keverjünk jól el az edényben.
  9. A "padlizsánhajókat” fogjuk, és töltsük meg a töltelékkel, és tegyük a sütőedénybe.
  10. 180°fokra előmelegített sütőbe tegyük őket úgy, hogy lefedjük, de az alufóliára kis lyukakat ütünk párat, hogy a gőz tudjon távozni, de a padlizsán ne égjen meg. Így sütjük fél órát, aztán leszedjük a fóliát, és újabb fél órát sütjük.
  11. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd szobahőmérsékleten tálalhatjuk, és fogyaszthatjuk is már!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 16772
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 16.

Receptkategóriák

A mendemondák szerint a padlizsán elkészítésének eme verziója különösen nagy rajongásnak örvend a török világban. Ezzel a recepttel most te is kipróbálhatod otthonodban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...