Török töltött padlizsán
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
200g padlizsán48 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
10 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
132
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
800g padlizsán190 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
39 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
528
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
53.7g padlizsán13 kcal
-
11.4g vöröshagyma4 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
26.8g konzerv paradicsom4 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
3.2g sűrített paradicsom3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g olívaolaj9 kcal
Összesen
35
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 324.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 198 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 969 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6197 micro
-
Lut-zea 781 micro
Összesen
132
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1062.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 335 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 378 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.5 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1299.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 322 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 152 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 792 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 303 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 3875 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 24787 micro
-
Lut-zea 3124 micro
Összesen
528
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 71.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 87.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 260 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1662 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
35
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
2 db padlizsán
-
1 nagy db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
40 dkg konzerv paradicsom
-
1 teáskanál római kömény
-
1 csokor petrezselyem
-
1 kávéskanál szegfűbors
-
3 ek sűrített paradicsom
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A padlizsánokat félbevágjuk, beirdaljuk a “húsukat”, és egy kanál segítségével, kikanalazzuk és félrerakjuk, mert még szükségünk lesz rá.
- Az olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a római köményt és az apróra vágott fokhagymát.
- Ezután felöntjük a paradicsomkonzervvel, és megszórjuk a szegfűborssal, sóval és borssal.
- Közepes tűzőn hagyjuk, hogy elkezdjen besűrűsödni a szósz, de időközben hozzászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
- Majd az előzőleg kikanalazott padlizsán húst kockákra vágjuk, és ezt is a paradicsomos szószunkhoz rakjuk, és jól összekeverjük.
- Ha esetleg túl száraz lenne ennél a pontnál a szószunk, akkor pár evőkanál vízzel szaftosítsuk, és hagyjuk még 5-7 percig rotyogni, hogy a padlizsán is megfőjön.
- A legvégén meg keverjük hozzá a sűrített paradicsomot, aztán már csak meg kell tölteni a padlizsánokat.
- Egy sütőedénybe rakjunk keveset az elkészült szószos töltelékből, amihez adjunk egy kevés vizet, és keverjünk jól el az edényben.
- A "padlizsánhajókat” fogjuk, és töltsük meg a töltelékkel, és tegyük a sütőedénybe.
- 180°fokra előmelegített sütőbe tegyük őket úgy, hogy lefedjük, de az alufóliára kis lyukakat ütünk párat, hogy a gőz tudjon távozni, de a padlizsán ne égjen meg. Így sütjük fél órát, aztán leszedjük a fóliát, és újabb fél órát sütjük.
- A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd szobahőmérsékleten tálalhatjuk, és fogyaszthatjuk is már!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 157
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 16772
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
A mendemondák szerint a padlizsán elkészítésének eme verziója különösen nagy rajongásnak örvend a török világban. Ezzel a recepttel most te is kipróbálhatod otthonodban.