Torinói galuska
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
galuskához
-
150g finomliszt546 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
38g tej21 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g vaj54 kcal
öntethez
tetejére
Összesen
832
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
galuskához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g tej84 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g vaj215 kcal
öntethez
tetejére
Összesen
3328
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1042.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 328 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 341 mg
-
Nátrium 254 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 110.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 238 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5753 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
832
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.1 g
Zsír
-
Összesen 96.7 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 472 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4170.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 245 mg
-
Kálcium 1310 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 210 mg
-
Foszfor 1362 mg
-
Nátrium 1018 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 490.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 443.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 953 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 217 micro
-
Kolin: 268 mg
-
Retinol - A vitamin: 882 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 843 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 23011 micro
-
Lut-zea 351 micro
Összesen
3328
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1777 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
257
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
galuskához
- A lisztből, tojásból, tejes vízből és a sóból könnyű galuska tésztát készítünk.
- Sós, forrásban lévő vízbe kis galuskákat szaggatunk. Ha feljöttek a víz felszínére, még legalább 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük és félretesszük.
öntethez
- A paradicsompürét elkeverjük a vízzel. Beletesszük a cukrot és a csipet kakukkfüvet.
tetejére
- A sajtot lereszeljük. Egy tepsit vagy tűzálló edényt vastagon kivajazunk és rétegezve beletesszük a galuskát, a sajtot, a paradicsom öntetet. A rétegezést addig folytatjuk, amíg van a hozzávalókból. Ügyeljünk arra, hogy a tetejére paradicsom öntet kerüljön.
- A tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Itt-ott egy kis vaj darabot teszünk rá.
- Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad és szép aranybarna nem lesz. Langyosan tesszük az asztalra.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 323
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 53644
- Feltöltés dátuma: 2015. június 22.
Ajánló
Ha kevés az időnk, akkor csak keverjük össze a paradicsomöntetet a sajttal és a galuskával, és így terítsük a tepsibe. Ezután szórjuk meg sajttal, és süssük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Lizinka_
604 recept
Ízletes, olaszos étel a sajtot és paradicsomszószt kedvelőknek a családi recept archívumból.