r
Nosalty Logó

Torinói galuska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Torinói galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

galuskához

öntethez

tetejére

Összesen 832 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

galuskához

öntethez

tetejére

Összesen 3328 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

galuskához

öntethez

tetejére

Összesen 257 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1042.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 832 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4170.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1310 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    1018 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    953 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    882 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    843 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    23011 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 3328 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1777 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

galuskához

öntethez

tetejére

Elkészítés

galuskához

  1. A lisztből, tojásból, tejes vízből és a sóból könnyű galuska tésztát készítünk.
  2. Sós, forrásban lévő vízbe kis galuskákat szaggatunk. Ha feljöttek a víz felszínére, még legalább 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük és félretesszük.

öntethez

  1. A paradicsompürét elkeverjük a vízzel. Beletesszük a cukrot és a csipet kakukkfüvet.

tetejére

  1. A sajtot lereszeljük. Egy tepsit vagy tűzálló edényt vastagon kivajazunk és rétegezve beletesszük a galuskát, a sajtot, a paradicsom öntetet. A rétegezést addig folytatjuk, amíg van a hozzávalókból. Ügyeljünk arra, hogy a tetejére paradicsom öntet kerüljön.
  2. A tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Itt-ott egy kis vaj darabot teszünk rá.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad és szép aranybarna nem lesz. Langyosan tesszük az asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 323
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 53673
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 22.

Ajánló

Ha kevés az időnk, akkor csak keverjük össze a paradicsomöntetet a sajttal és a galuskával, és így terítsük a tepsibe. Ezután szórjuk meg sajttal, és süssük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Torinói galuska
Lizinka_ 607 recept

Ízletes, olaszos étel a sajtot és paradicsomszószt kedvelőknek a családi recept archívumból.

Hozzávalók

galuskához

öntethez

tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...