r
Nosalty Logó

Tonhalas jacket potato

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lousha
Tonhalas jacket potato
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1099.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 365 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.1 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6597.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1363 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    2128 mg
  • Nátrium
    2473 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1254.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    570 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    175 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1459 micro
Összesen 2180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Jacket potato készítésekor lehetőleg válasszunk nagy, hosszúkás, ép, szép héjú krumplikat. Ezeket jól mossuk meg, késsel szúrjuk meg mindegyiket 1-2 helyen, majd egyesével csomagoljuk őket alufóliába. Sorakoztassuk őket egy tepsibe, majd mehetnek a sütőbe 220 fokon 50 percre.
  2. Ha letelt az 50 perc, fordítsuk meg a krumplikat, és tegyük vissza őket a sütőbe még 40 percre. Közben a többi hozzávalót (a só kivételével) keverjük össze.
  3. Ha megsültek, csomagoljuk ki őket, és vágjuk be őket éles késsel, vigyázva, hogy ne vágjuk teljesen végig, majd a késsel feszítsük őket kicsit szét. (Én csak hosszában szoktam vágni, egyszerűbb, gyorsabb, jól tartja a tölteléket. De vághatunk beléjük egy rést keresztben is, vagy akár teljesen ketté is lehet vágni őket, lefektetni őket a héjas felükre, és a lapos, vágott félre halmozhatjuk a tölteléket.)
  4. A kinyitott krumplikat jól sózzuk meg, majd kanalazzuk a nyílásokba a bekevert tölteléket. Tegyük vissza a sütőbe, míg a sajt elolvad és megpirul.
  5. Tálaljuk friss zöldsalátával.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38*29
  • Sütés ideje: 105 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4543
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Angliában élve vannak ételek, amiket lehetetlen hosszú távon kikerülni, előbb-utóbb biztosan meg fogjuk őket kóstolni. Ez pl. a Marmite esetében szinte biztosan borzasztó élmény lesz, máskor azonban instant kedvenccé válik a fogás. Az utóbbi tábort gyarapítja a helyi nagy kedvenc, a jacket potato is. Egy végtelenül egyszerű, ugyanakkor millióféleképp variálható étel, ami előétel, köret és főfogás is lehet, az adagtól és a tölteléktől függően. Bevágáskor kaphat csak minimalista módon sót és vajat, de éppenséggel tejszínes-mozzarellás rákhabot is, kaviárszórattal. A lehetőségek végtelenek. Jelen esetben a személyes kedvencemet, a tonhalasat adom közre, ami kevés munkával elkészíthető, (nálam) otthon szinte biztosan mindig megtalálható alapanyagokból igazi életmentő vacsora tud lenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...