Töltött yorkshire puding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
La fée de cuisine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához:
-
33g finomliszt118 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g tej34 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
35 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g kókuszolaj22 kcal
A töltelékhez:
-
120g tej67 kcal
-
13g rizsliszt46 kcal
-
13g barna cukor48 kcal
-
0 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
15g vaj108 kcal
Összesen
562
kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához:
-
130g finomliszt473 kcal
-
0g só0 kcal
-
240g tej134 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g kókuszolaj89 kcal
A töltelékhez:
-
480g tej269 kcal
-
50g rizsliszt183 kcal
-
50g barna cukor190 kcal
-
0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
60g vaj430 kcal
Összesen
2246
kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához:
-
10.4g finomliszt38 kcal
-
0g só0 kcal
-
19.3g tej11 kcal
-
13.3g tojás17 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.8g kókuszolaj7 kcal
A töltelékhez:
-
38.6g tej22 kcal
-
4g rizsliszt15 kcal
-
4g barna cukor15 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
3.2g tojássárgája10 kcal
-
4.8g vaj35 kcal
Összesen
181
kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 623.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 298 micro
Összesen
562
kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.2 g
Zsír
-
Összesen 115.4 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2495 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 1034 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 649 mg
-
Nátrium 609 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219.6 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 163.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 795 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 206 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 784 mg
-
Retinol - A vitamin: 783 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1191 micro
Összesen
2246
kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 13.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
130 g finomliszt
-
1 csipet só
-
240 ml tej
-
3 db tojás
-
2 ek napraforgó olaj
-
0.5 teáskanál fahéj
A töltelékhez:
-
480 ml tej
-
50 g rizsliszt
-
50 g barna cukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
2 db tojássárgája
-
60 g vaj
Elkészítés
A tésztához:
- A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
- Egy edénybe összekeverjük a lisztet, a sót és a fahéjat. Egy elektromos mixer segítségével kikeverjük a tejet, az olajat és a tojásokat. Majd a folyékony hozzávalókat a lisztes keverékhez öntjük, és szép simára kikeverjük.
- A muffin sütőt kikenjük kókuszolajjal, majd belekanalazzuk a tésztát.
- A yorkshire pudingot kb. 18-20 percig sütjük, amíg szép aranybarna színű nem lesz. Nagyon fontos, hogy ezalatt az idő alatt nem szabad kinyitni a sütőt!
- Amikor elkészültek hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek.
A töltelékhez:
- Ezalatt az idő alatt elkészítjük a krémet.
- Először a rizslisztet, a cukrot és a 3/4 csésze tejet összekeverjük.
- A maradék tejet elkezdjük forralni, amikor már forrni kezd, folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, amíg jól be nem sűrűsödik.
- Ezt követően lehúzzuk a tűzről, és egyesével hozzákeverjük a tojássárgáját.
- Végezetül a vanília kivonatot és a vajat is hozzákeverjük. Addig keverjük, amíg a vaj teljesen fel nem olvad benne, majd hideg helyre tesszük, és hagyjuk kihűlni.
- A yorkshire pudingok teteje a hűlés közben beesik, így ezeket a mélyedéseket meg tudjuk tölteni a krémmel. Abban az esetben, ha nem lenne megfelelő a mélyedés, az ujjainkkal megnyomkodhatjuk a tésztát.
- Végezetül porcukorral hintjük meg a süteményeket.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1630
- Feltöltés dátuma: 2016. március 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
La fée de cuisine
122 recept
Ennek a könnyen elkészíthető desszertnek a yorkshire puding az alapja, amit egy rizslisztes, tojásos-vaníliás krémmel töltöttem meg. Amikor a krémet adagoljuk, ne fukarkodjunk vele, hiszen az adja meg a desszertünk ízét.