Töltött tök 7. - gombás
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
annazsofi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
235g közönséges tök32 kcal
-
125g gomba27 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
13g zöldpaprika2 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
15g rizs54 kcal
-
63g darált pulykahús72 kcal
-
125g tejföl248 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
0g tárkony1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
650
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
940g közönséges tök127 kcal
-
500g gomba107 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
60g rizs215 kcal
-
250g darált pulykahús288 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
1g tárkony3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
2592
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
35.1g közönséges tök5 kcal
-
18.7g gomba4 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.9g zöldpaprika0 kcal
-
3g paradicsom1 kcal
-
2.2g rizs8 kcal
-
9.3g darált pulykahús11 kcal
-
18.7g tejföl37 kcal
-
3.7g vaj27 kcal
-
3.7g fehérbor3 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
97
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.5 g
Zsír
-
Összesen 46.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 860.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 412 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 483.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 356 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 325 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 332 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 549 micro
Összesen
650
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.9 g
Zsír
-
Összesen 186.9 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 678 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3443.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 774 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 346 mg
-
Foszfor 1647 mg
-
Nátrium 514 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.3 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1932.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1423 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 196 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 434 micro
-
Kolin: 415 mg
-
Retinol - A vitamin: 1299 micro
-
α-karotin 89 micro
-
β-karotin 1329 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 2198 micro
Összesen
2592
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 77 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db közönséges tök
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 db zöldpaprika
-
1 kis db paradicsom
-
6 dkg rizs
-
25 dkg darált pulykahús
-
5 dl tejföl
-
10 dkg vaj
-
1 szál tárkony
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
- A tököt 5 cm-es kör alakú darabokra vágjuk, kivájjuk, a gombát, hagymát, paprikát, paradicsomot, fokhagymátfelszeleteljük.
- 5 dkg vajon megfuttatjuk a hagymát, beletesszük a paprikát, paradicsomot, fokhagymát, s mikor megdinsztelődött, beleborítjuk a gombát, s a darált húst.
- Megízesítjük kevés sóval, borssal,delikáttal. Szinte készre pároljuk, majd két nagy evőkanállal kiszedünk belőle. (Ebből lesz a szósz a tetején.)
- A visszamaradt masszához tesszük a kevés rizst, s még ezzel is pároljuk. Bőven megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.
- Mikor mindezzel kész vagyunk, a maradék vajjal kikenjük a sütőtálat,s esteleg kevés hagymakarikát szeletelünk az aljára. Beleállítjuk a tökkarikákat, s mindegyiket megtöltjük a gombás-rizses-húsos masszával, s aláöntünk 1 dl száraz fehérbort, majd alufóliával lefedjük.
- Előmelegítettsütőbe tesszük. A tejfölt összeforraljuk a tárkonylevelekkel, majd az előzőleg kiszedett gombás masszához keverjük. Ezt a keveréket 10 perc sülés után a tökre öntjük, majd kb. 10 percig még így is sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 15653
- Feltöltés dátuma: 2010. július 09.
Ajánló
Vegák hús nélkül is készíthetik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
annazsofi
4 recept
Rengeteg zöldség érik a kertünkben, s minden napra jut egy újabb friss zöldség, aminek elkészítése kihívás nekem, és ízletes étel a családomnak.