r
Nosalty Logó

Töltött tök 7. - gombás

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
annazsofi
Töltött tök 7. - gombás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 650 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2592 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 650 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    186.9 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3443.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    774 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1647 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.3 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1932.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1423 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1299 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    1329 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    2198 micro
Összesen 2592 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    77 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt 5 cm-es kör alakú darabokra vágjuk, kivájjuk, a gombát, hagymát, paprikát, paradicsomot, fokhagymátfelszeleteljük.
  2. 5 dkg vajon megfuttatjuk a hagymát, beletesszük a paprikát, paradicsomot, fokhagymát, s mikor megdinsztelődött, beleborítjuk a gombát, s a darált húst.
  3. Megízesítjük kevés sóval, borssal,delikáttal. Szinte készre pároljuk, majd két nagy evőkanállal kiszedünk belőle. (Ebből lesz a szósz a tetején.)
  4. A visszamaradt masszához tesszük a kevés rizst, s még ezzel is pároljuk. Bőven megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.
  5. Mikor mindezzel kész vagyunk, a maradék vajjal kikenjük a sütőtálat,s esteleg kevés hagymakarikát szeletelünk az aljára. Beleállítjuk a tökkarikákat, s mindegyiket megtöltjük a gombás-rizses-húsos masszával, s aláöntünk 1 dl száraz fehérbort, majd alufóliával lefedjük.
  6. Előmelegítettsütőbe tesszük. A tejfölt összeforraljuk a tárkonylevelekkel, majd az előzőleg kiszedett gombás masszához keverjük. Ezt a keveréket 10 perc sülés után a tökre öntjük, majd kb. 10 percig még így is sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15651
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 09.

Ajánló

Vegák hús nélkül is készíthetik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
annazsofi 4 recept

Rengeteg  zöldség érik a kertünkben, s minden napra jut egy újabb friss zöldség, aminek elkészítése kihívás nekem, és ízletes étel a családomnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...