Töltött szendvics fánk
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
Fánk
-
10g víz0 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
5g sajt18 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
20g tömlős krémsajt36 kcal
-
7g prágai sonka10 kcal
-
10g virsli27 kcal
-
10g paprika2 kcal
-
5g lilahagyma2 kcal
-
10g sajt35 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g tej8 kcal
-
9 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
283
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
Fánk
-
100g víz0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
200g tömlős krémsajt360 kcal
-
70g prágai sonka98 kcal
-
100g virsli269 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g tej84 kcal
-
86 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2817
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
Fánk
-
7.3g víz0 kcal
-
7.3g vaj53 kcal
-
7.3g finomliszt27 kcal
-
16.1g tojás20 kcal
-
3.7g sajt13 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
14.7g tömlős krémsajt26 kcal
-
5.1g prágai sonka7 kcal
-
7.3g virsli20 kcal
-
7.3g paprika1 kcal
-
3.7g lilahagyma1 kcal
-
7.3g sajt26 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g tej6 kcal
-
1.7g tejszínízű pudingpor6 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
206
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 510.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
283
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 116.2 g
Zsír
-
Összesen 201.3 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5109.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 1583 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 1259 mg
-
Nátrium 1990 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 522.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1560 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 190 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 628 mg
-
Retinol - A vitamin: 1529 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 373 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1273 micro
Összesen
2817
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 375 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
Fánk
-
1 dl víz
-
10 dkg vaj
-
10 dkg finomliszt
-
4 db tojás
-
só ízlés szerint
Töltelék
-
20 dkg tömlős krémsajt
-
10 dkg virsli
-
1 közepes db paprika
-
1 kis fej lilahagyma
-
bors ízlés szerint
-
1.5 dl tej
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Fánk
- A vizet a sóval felforraljuk, beletesszük a vajat, amikor felolvadt, beleszórjuk a lisztet, és addig kavarjuk, amíg az edény aljától elválik. Amikor a tészta langyosra hűlt, egyenként belekavarjuk a tojásokat, csak akkor adjuk hozzá a következőt, amikor a tojást teljesen beledolgoztuk. Az utolsó tojást csak részletekben adjuk hozzá, mert lehet, hogy nem lesz szükség az egészre, ez függ a tojások méretétől. A massza nem szabad se túl kemény, se túl lágy legyen. Ha szétfolyik, laposak lesznek a fánkok, ha túl kemény, a fánkok nehezek lesznek, és nem nőnek fel. Belekavarjuk a reszelt sajtot is.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe fél teáskanálnyi halmokat rakunk egymástól legalább 4 cm távolságra. Előmelegített sütőbe megsütjük (kb 20 perc).
- Az ajtót nem nyitogatjuk. Amikor kívülről látjuk, hogy szép aranysárga, egyet kiveszünk, az ajtót gyorsan visszacsukjuk, ha pár perc alatt nem esik össze, akkor készre sült. Ekkor se nyitjuk ki az ajtót, csak lezárjuk a lángot, 2-3 perc múlva résnyire nyitjuk, és még legalább 5 percig bent hagyjuk a tésztát.
Töltelék
- A tejjel megfőzzük a pudingot, enyhén fűszerezzük, időnként megkavarva kihűtjük. Összevegyítjük a krémsajttal, a reszelt sajttal, reszelt hagymával és az apróra vágott paprikával.
- Hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, virslit. Fűszerezzük, ha szükséges. A tészta tetejét levágjuk, kiskanállal megtöltjük, visszatesszük a kalapját, és megszórjuk reszelt sajttal.
- Tálalásig hűtőben tartjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4560
- Feltöltés dátuma: 2014. január 25.
Ajánló
A krém fűszerezését hagyjuk a végére, mert a hozzávalók is fűszeresek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Csiki Piroska
230 recept
Mivel 10 különböző ízlésű vendégem volt, én úgy készítettem, hogy 4 tálkába elosztottam a fűszeres pudingot, egy kevés reszelt hagymát, reszelt sajtot, majd mindegyikbe belenyomtam egy fél csomag krémsajtot, (50-50 g-ot) egyikbe gombást, a másikba kolbász ízűt, kettőbe simát. Az egyik simába csak reszelt sajtot és zöldpaprikát tettem, a másikba egy ek-nyi pástétomot, a másik kettőbe apróra vágott sonkát, illetve főtt virslit. Végül a tetejét megszórtam reszelt sajttal. Amikor van metélőhagyma vagy retek azt is tehetünk bele.