r
Nosalty Logó

Töltött szendvics fánk

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Töltött szendvics fánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Fánk

Töltelék

Összesen 283 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Fánk

Töltelék

Összesen 2817 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Fánk

Töltelék

Összesen 206 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 283 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    201.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5109.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1583 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    1990 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1560 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1529 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1273 micro
Összesen 2817 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Fánk

Töltelék

Elkészítés

Fánk

  1. A vizet a sóval felforraljuk, beletesszük a vajat, amikor felolvadt, beleszórjuk a lisztet, és addig kavarjuk, amíg az edény aljától elválik. Amikor a tészta langyosra hűlt, egyenként belekavarjuk a tojásokat, csak akkor adjuk hozzá a következőt, amikor a tojást teljesen beledolgoztuk. Az utolsó tojást csak részletekben adjuk hozzá, mert lehet, hogy nem lesz szükség az egészre, ez függ a tojások méretétől. A massza nem szabad se túl kemény, se túl lágy legyen. Ha szétfolyik, laposak lesznek a fánkok, ha túl kemény, a fánkok nehezek lesznek, és nem nőnek fel. Belekavarjuk a reszelt sajtot is.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe fél teáskanálnyi halmokat rakunk egymástól legalább 4 cm távolságra. Előmelegített sütőbe megsütjük (kb 20 perc).
  3. Az ajtót nem nyitogatjuk. Amikor kívülről látjuk, hogy szép aranysárga, egyet kiveszünk, az ajtót gyorsan visszacsukjuk, ha pár perc alatt nem esik össze, akkor készre sült. Ekkor se nyitjuk ki az ajtót, csak lezárjuk a lángot, 2-3 perc múlva résnyire nyitjuk, és még legalább 5 percig bent hagyjuk a tésztát.

Töltelék

  1. A tejjel megfőzzük a pudingot, enyhén fűszerezzük, időnként megkavarva kihűtjük. Összevegyítjük a krémsajttal, a reszelt sajttal, reszelt hagymával és az apróra vágott paprikával.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, virslit. Fűszerezzük, ha szükséges. A tészta tetejét levágjuk, kiskanállal megtöltjük, visszatesszük a kalapját, és megszórjuk reszelt sajttal.
  3. Tálalásig hűtőben tartjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4560
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 25.

Ajánló

A krém fűszerezését hagyjuk a végére, mert a hozzávalók is fűszeresek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött szendvics fánk
Csiki Piroska 230 recept

Mivel 10 különböző ízlésű vendégem volt, én úgy készítettem, hogy 4 tálkába elosztottam a fűszeres pudingot, egy kevés reszelt hagymát, reszelt sajtot, majd mindegyikbe belenyomtam egy fél csomag krémsajtot, (50-50 g-ot) egyikbe gombást, a másikba kolbász ízűt, kettőbe simát. Az egyik simába csak reszelt sajtot és zöldpaprikát tettem, a másikba egy ek-nyi pástétomot, a másik kettőbe apróra vágott sonkát, illetve főtt virslit. Végül a tetejét megszórtam reszelt sajttal. Amikor van metélőhagyma vagy retek azt is tehetünk bele.

Hozzávalók

Fánk

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...