r
Nosalty Logó

Töltött rombuszok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Töltött rombuszok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A rombuszokhoz

A díszítéshez

Összesen 788 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A rombuszokhoz

A díszítéshez

Összesen 3155 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A rombuszokhoz

A díszítéshez

Összesen 443 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 788 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    179.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1889.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.9 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    899 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 3155 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 443 kcal

Hozzávalók

A rombuszokhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A rombuszokhoz

  1. A mogyorót finomra daráljuk.
  2. A lisztet és a zsiradékot jól összedolgozzuk. A tojást, cukrokat, citromhéjat és a darált mogyorót beletesszük, és összegyúrjuk. Nagyon zsíros tésztát fogunk kapni! Két egyforma cipóra osztjuk. Kb. 30 percet pihentetjük.
  3. Lisztezett deszkán kb. 4 mm vastagra nyújtjuk. (Én mindjárt a sütőlemezen nyújtom ki a tésztát.)
  4. Előmelegített sütőben egymás után rózsaszínűre sütjük a lapokat.
  5. Az egyik lap tetejét megkenjük lekvárral és ráhelyezzük a másik lapot. Egy tálcával letakarjuk (nem árt rátenni egy-két szakácskönyvet), és hagyjuk legalább egy napig összeérni.

A díszítéshez

  1. A töltött lapokat kb. 5- 6 cm-es csíkokra vágjuk, majd ferdén felszeleteljük.
  2. Egyik végét bekenjük csokival, és tetszőleges díszt helyezünk rá. Ez lehet színes zselécukor vagy marcipánvirág, de akár francia drazsé is. Az eredeti recept szerint kandírozott ibolya és pisztácia a dísz.
  3. A kész sütit dobozokba téve tároljuk az ünnepig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1695
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött rombuszok
Lizinka_ 604 recept

A recept története egy weimari adventi nyelvtanfolyamhoz kapcsolódik. Az egyik gyakorlat a nyelvtanfolyamon az volt, hogy receptet kellett németről magyarra fordítani. Nekem ez a karácsonyi süti jutott. Mindez sok éve történt, de azóta minden karácsonykor megsütöm.

Hozzávalók

A rombuszokhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...