r
Nosalty Logó

Töltött patisszon Tomatotree konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Töltött patisszon Tomatotree konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2052 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9204 micro
Összesen 513 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    456 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3710.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    961 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    1597 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2087.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1207 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    446 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1027 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2113 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36818 micro
Összesen 2052 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    961 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kicsi patisszonok kalapját levágjuk, az alsó részből a magvakat kikanalazzuk. Ha nagyon kicsi nyílás keletkezik, akkor még forgácsolunk ki egy keveset a húsából is. Forrásban lévő, sós-ecetes vízben pár percig előfőzzük, majd félretesszük hűlni.
  2. A rizst a szokásos módon párolt rizsnek elkészítjük.
  3. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsiradékban aranyszínűre fonnyasztjuk, majd rádobjuk a darált húst, és kevergetvefehéredésig sütjük, sózzuk-borsozzuk.
  4. Ha a hús és a rizs is kihűlt, összekeverjük a tojással, a reszelt sajt és a tejföl felével, és a patisszon forgáccsal (ha van), meg a finomra vágott kaporral.
  5. Kikent tűzálló tálra vagy tepsire helyezzük a patisszonokat, megtöltjük a húsos-rizses keverékkel, a tetejére kanalazzuk a maradék tejfölt, és a reszelt sajt másik felét is.
  6. Rátesszük a kalapkákat, alufóliákat borítunk a tetejére, és előmelegített forró sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük, majd levesszük a fóliát, és kissé megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 49881
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött patisszon Tomatotree konyhájából
Tomatotree 262 recept

Nem tudtam ellenállni a kb. 12 cm átmérőjű aranyos kis patisszonoknak, vettem 4-et, és így készítettem el, ízlett. Azt meg nem tudtam eldönteni, hogy csak a sütés elegendő-e, vagy szükség van előfőzésre is, és hogy lehámozzam-e vagy sem. Végül rajtahagytam a héját, de az jó kemény maradt, így a tálaláskor kellett megnyúzni.  Szerintem cukkiniből ugyanígy elkészíthető, és annak a héja is ehetőbb. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...