Töltött patisszon Tomatotree konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tomatotree
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
720g patisszon71 kcal
-
63g darált sertéshús114 kcal
-
25g rizs90 kcal
-
13g füstölt sajt41 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
53 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
513
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
2880g patisszon285 kcal
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
1g bors3 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2052
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
75.2g patisszon7 kcal
-
6.5g darált sertéshús12 kcal
-
2.6g rizs9 kcal
-
1.3g füstölt sajt4 kcal
-
1.4g tojás2 kcal
-
5.2g tejföl10 kcal
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
-
4.7g kapor2 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
53
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 927.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 399 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 521.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 302 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 528 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9204 micro
Összesen
513
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.4 g
Zsír
-
Összesen 112.7 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 456 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3710.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 961 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 572 mg
-
Foszfor 1597 mg
-
Nátrium 443 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 171 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 2087.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1207 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 446 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1027 micro
-
Kolin: 475 mg
-
Retinol - A vitamin: 332 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2113 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36818 micro
Összesen
2052
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 96.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 961 micro
Összesen
53
kcal
Hozzávalók
-
4 db patisszon
-
25 dkg darált sertéshús
-
10 dkg rizs
-
5 dkg füstölt sajt
-
1 db tojás
-
2 dl tejföl
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 csokor kapor
-
1 kk bors
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A kicsi patisszonok kalapját levágjuk, az alsó részből a magvakat kikanalazzuk. Ha nagyon kicsi nyílás keletkezik, akkor még forgácsolunk ki egy keveset a húsából is. Forrásban lévő, sós-ecetes vízben pár percig előfőzzük, majd félretesszük hűlni.
- A rizst a szokásos módon párolt rizsnek elkészítjük.
- A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsiradékban aranyszínűre fonnyasztjuk, majd rádobjuk a darált húst, és kevergetvefehéredésig sütjük, sózzuk-borsozzuk.
- Ha a hús és a rizs is kihűlt, összekeverjük a tojással, a reszelt sajt és a tejföl felével, és a patisszon forgáccsal (ha van), meg a finomra vágott kaporral.
- Kikent tűzálló tálra vagy tepsire helyezzük a patisszonokat, megtöltjük a húsos-rizses keverékkel, a tetejére kanalazzuk a maradék tejfölt, és a reszelt sajt másik felét is.
- Rátesszük a kalapkákat, alufóliákat borítunk a tetejére, és előmelegített forró sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük, majd levesszük a fóliát, és kissé megpirítjuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 131
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 49903
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tomatotree
262 recept
Nem tudtam ellenállni a kb. 12 cm átmérőjű aranyos kis patisszonoknak, vettem 4-et, és így készítettem el, ízlett. Azt meg nem tudtam eldönteni, hogy csak a sütés elegendő-e, vagy szükség van előfőzésre is, és hogy lehámozzam-e vagy sem. Végül rajtahagytam a héját, de az jó kemény maradt, így a tálaláskor kellett megnyúzni. Szerintem cukkiniből ugyanígy elkészíthető, és annak a héja is ehetőbb.