r
Nosalty Logó

Töltött paprika Epercsók módjára

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Epercsók
Töltött paprika Epercsók módjára
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 772 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1597 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    713.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    953 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    385 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1593 micro
  • β-karotin
    9501 micro
  • β-crypt
    1302 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2411 micro
Összesen 387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    79.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3194.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1082 mg
  • Nátrium
    1458 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1427.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1906 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    769 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    332 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3187 micro
  • β-karotin
    19001 micro
  • β-crypt
    2603 micro
  • Likopin
    15439 micro
  • Lut-zea
    4822 micro
Összesen 772 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    1090 micro
  • β-crypt
    149 micro
  • Likopin
    885 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nyúlhúst ledaráljuk vagy apróra felaprítjuk.
  2. A répát lereszeljük, majd a tojással, fűszerekkel összekeverjük a darált húst.
  3. A paradicsomokat kevés sóval, borssal szósszá főzzük.
  4. A végén ízesítjük a bazsalikom levelével.
  5. A paradicsompaprikákat kicsumázzuk, megtöltjük a darált hússal.
  6. A paradicsomszószt átpasszírozzuk, kevés vízzel felöntjük (ha kell), és beletesszük a töltött paprikákat.
  7. Kb. 20-40 perc alatt megfő.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1220
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 11.

Ajánló

A rizst én zöldséggel váltottam ki, de lehetne hajdinával, kölessel, és akkor is egy egészségesebb változatot kapnánk. A tojást szerintem el is lehet hagyni, ha valaki érzékeny rá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött paprika Epercsók módjára
Epercsók 95 recept

Ez a változat egy hirtelen nyári napon pattant ki a fejemből. Rég ettem paradicsompaprikákat, és mivel cukor nélkül szerettem volna enni, tökéletes választás volt a paprika édessége miatt. A magyar paradicsomokhoz szinte nem kell cukor, akkor is finomak. A rizst pedig zöldségekkel lehet pótolni (pl. cékla, répák, cukkini stb.).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...